Kjøttboller med rømmesaus og bakte beter

Denne oppskriften kan du også lage med ferdigkjøpte kjøttboller eller kyllingboller hvis du ikke vil ta deg tid til å lage dine egne. Det blir uansett godt på grunn av det andre tilbehøret. Man kan egentlig variere retten på mange måter. Jeg har laget den med kokte poteter og en grønn salat, men i går laget jeg den med bakte beter og rotmos. Vi er tross alt inne i høysesongen for rotgrønnsaker. Og etter min mening er det ikke mye som slår bakte beter 🙂


 KJØTTBOLLER:

400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss hakket, frisk oregano
2 ss hakket, frisk basilikum
1/2 dl parmesanost, revet
1 egg, sammenvispet
4 hvitløkfedd, hakket
havsalt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og form dem til små boller.

Stek bollene i en varm stekepanne med olje og smør

Skru ned til middels varme og etterstek 8-10 minutter

Ta bollene ut av pannen og legg dem over i et fat og sett dem på be

Sausen


1 boks seterrømme

1 ss dijonsennep med honning

1 ss flytende honning

1 ss tyttebærsyltetøy

1 ss hakket persille


Bland sammen alle ingrediensene og rør godt sammen

Kok opp og la det småkoke noen minutter til det begynner å tykne

Smak til med salt og pepper

Ha kjøttbollene tilbake i sausen og la det småkoke noen minutter


Rotmos:

4-5 poteter

1/2 sellerirot

2 gulrøtter

1 blomkål


Vask og rens grønnsakene og del dem i terninger/ buketter

Kok til det er helt mørt

Slå av vannet og damp dem tørre

Mos grønnsakene med en gaffel eller potetmoser

Smak til med salt, pepper og evt annet krydder

Tilsett 1 ss smør og evt 1-2 ss rømmesaus


Bakte beter

Bruk gjerne beter av forskjellig farge

Del betene i terninger

Ha olje i en ildfast form og legg betene oppi

Hakk 3-4 hvitløkfedd og 1 sjalottløk

Dryss dette over betene

Dryss over salt og pepper

Rigle over litt mer olje

Ringle over litt flytende honning

Sett fatet i ovnen og la det bake 20-30 minutter ved 200 grader inntil betene er ferdige

Baketiden er avhengig av hvor myke du ønsker at betene skal være

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *