Denne oppskriften kan du også lage med ferdigkjøpte kjøttboller eller kyllingboller hvis du ikke vil ta deg tid til å lage dine egne. Det blir uansett godt på grunn av det andre tilbehøret. Man kan egentlig variere retten på mange måter. Jeg har laget den med kokte poteter og en grønn salat, men i går laget jeg den med bakte beter og rotmos. Vi er tross alt inne i høysesongen for rotgrønnsaker. Og etter min mening er det ikke mye som slår bakte beter 🙂
KJØTTBOLLER:
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss hakket, frisk oregano
2 ss hakket, frisk basilikum
1/2 dl parmesanost, revet
1 egg, sammenvispet
4 hvitløkfedd, hakket
havsalt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og form dem til små boller.
Stek bollene i en varm stekepanne med olje og smør
Skru ned til middels varme og etterstek 8-10 minutter
Ta bollene ut av pannen og legg dem over i et fat og sett dem på be
Sausen
1 boks seterrømme
1 ss dijonsennep med honning
1 ss flytende honning
1 ss tyttebærsyltetøy
1 ss hakket persille
Bland sammen alle ingrediensene og rør godt sammen
Kok opp og la det småkoke noen minutter til det begynner å tykne
Smak til med salt og pepper
Ha kjøttbollene tilbake i sausen og la det småkoke noen minutter
Rotmos:
4-5 poteter
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
1 blomkål
Vask og rens grønnsakene og del dem i terninger/ buketter
Kok til det er helt mørt
Slå av vannet og damp dem tørre
Mos grønnsakene med en gaffel eller potetmoser
Smak til med salt, pepper og evt annet krydder
Tilsett 1 ss smør og evt 1-2 ss rømmesaus
Bakte beter
Bruk gjerne beter av forskjellig farge
Del betene i terninger
Ha olje i en ildfast form og legg betene oppi
Hakk 3-4 hvitløkfedd og 1 sjalottløk
Dryss dette over betene
Dryss over salt og pepper
Rigle over litt mer olje
Ringle over litt flytende honning
Sett fatet i ovnen og la det bake 20-30 minutter ved 200 grader inntil betene er ferdige
Baketiden er avhengig av hvor myke du ønsker at betene skal være