Laks med pestomos og salat

 Fullsizeoutput 50db

Fy søren så godt dette er, og så enkelt også. Faktisk må det være en av de kjappeste fiskeretter jeg har laget fordi jeg har brukt  ferdig pesto og blandet med potetmosen i stedet for å lage pestoen selv. Det finnes mange gode pestoer på glass, jeg liker best Pesto alla Genovese fra Barilla, men det er mange å velge mellom. Om du har lyst til å lage pesto selv så kan du også prøve denne fra bloggen.

Ellers er jeg veldig glad i å bruke både mango og avokado  sammen med laks så denne gangen blandet jeg det sammen med andre grønnsaker i en salat. Jeg er nesten avhengig av salat og bruker det omtrent til hver eneste middag, enten som forrett eller tilbehør. Heldigvis har jeg en mann som er like glad i salat som det jeg er.

Jeg brukte salmalaks denne gangen, men jeg  liker best villaks. Salmalaks bruker jeg helst til sashimi.

Pestostappe:

 • Lag potetstappe på vanlig måte.
 • Kok ca 1/2 kg poteter til de er gjennomkokt
 • Slå av vannet og damp dem tørre
 • Mos dem med en «potetmoser» eller gaffel. Bruk ikke foodprosessor da vil potetmosen bli seig
 • Tilsett 2 ss usaltet smør
 • Smak til med salt og pepper
 • Tilsett evt 2 spiseskjeer Crème fraîche
 • Tilsett 3-4 ss pesto (smak til)
 • Bland sammen og tilsett evt mer salt og pepper

Laks:

 • Del fisken i passende porsjonsstykker
 • Krydre med salt og pepper på begge sider
 • Ha rapsolje og 1 ss smør i pannen og varm opp ved middels varme
 • Stek fisken 3-4 minutter på den ene siden
 • Snu forsikktig
 • Stek ca 1-2 minutter på den andre siden
 • Fisken skal ikke være helt gjennomstekt, da blir den tørr

Salat:

Du lager selvsagt den salaten du liker best, men dette er den jeg serverte som tilbehør

 • Blandet salat etter ønske
 • 10 små tomater delt i to
 • 1/2 agurk, skrelt og delt i terninger
 • 6 svarte oliven delt i to
 • 1 ss kapers
 • 1/2 mango delt i terninger
 • 1/2 avokado delt i terninger
 • Salt og pepper
 • vinaigrette av god olje og eddik (jeg bruker stort sett produktene fra Olivenlunden)

Servering:

 • Legg mos på tallerkenen
 • Legg laksen over
 • Server salaten ved siden av eller på samme tallerken

IMG 8854

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *