Pasta al Forno

Pasta al Forno betyr pasta bakt i ovnen, så det er mye som kan kalles Pasta al Forno. Lasagne er jo for eksempel også bakt i ovnen. Når det gjelder Pasta al Forno kan man bruke alt mulig egentlig; kjøtt, kylling, grønnsaker etc., men inn i ovnen skal den.

For et par dager siden laget jeg en versjon av denne retten igjen for å få brukt opp en del grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet, det ble riktig så godt.

Denne porsjonen rekker til minst 4 personer.


Ingredienser


Pasta , type etter ønske

1 brokkoli i små buketter

3-4 gulrøtter iterninger

500 gram karbonadedeig

1 squash i terninger

1 løk i skiver

3-4 fedd hvitløk, hakket

1/4 avlang rød paprika i terninger

1 stilk stangselleri

1 mozarellaost

1 fetaost

revet cheddar

1 liten boks matfløte

2 bokser knuste tomater

1 dl rødvin (kan utelates)

Frisk rosmarin

Oregano krydder

Salt og pepper


Fremgangsmåte:


Kok pastaen etter anvisning på pakken

Kok brokkolien ca 2 minutter

Kok gulrøttene ca 2 minutter

Sett til side

Ha olje i pannen og tilsett karbonadedeig litt etter litt

Stek noen minutter og sett til side

Når du har brunet all karbonadedeigen har du løk og hvitløk i pannen og lar det surre til det er mykt

Tilsett squash, paprika og stangselleri

og la dette surre sammen med løken noen minutter

Tilsett tomatene og vinen

Tilsett rosmarin og øvrig krydder

La dette surre sammen ca 20 minutter eller mer til det har tyknet

Tilsett matfløten og la det fortsette å surre

Tilsett mozarellaost og fetaost, rør det ned i sausen og la det surre i 5 minutter

Tilsett broccoli, gulrøtter og pasta

Bland dette sammen

Ha alt over i en ildfast form

Dryss cheddarost over

Pasta al Forno 4

Sett formen inn i forvarmet ovn og la den stke ved 200 grader til osten har begnt å få farge, ca 20 minutter.

Serveres med en enkel grønn salat

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *