Pasta al Forno betyr pasta bakt i ovnen, så det er mye som kan kalles Pasta al Forno. Lasagne er jo for eksempel også bakt i ovnen. Når det gjelder Pasta al Forno kan man bruke alt mulig egentlig; kjøtt, kylling, grønnsaker etc., men inn i ovnen skal den.
For et par dager siden laget jeg en versjon av denne retten igjen for å få brukt opp en del grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet, det ble riktig så godt.
Denne porsjonen rekker til minst 4 personer.
Ingredienser
Pasta , type etter ønske
1 brokkoli i små buketter
3-4 gulrøtter iterninger
500 gram karbonadedeig
1 squash i terninger
1 løk i skiver
3-4 fedd hvitløk, hakket
1/4 avlang rød paprika i terninger
1 stilk stangselleri
1 mozarellaost
1 fetaost
revet cheddar
1 liten boks matfløte
2 bokser knuste tomater
1 dl rødvin (kan utelates)
Frisk rosmarin
Oregano krydder
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok pastaen etter anvisning på pakken
Kok brokkolien ca 2 minutter
Kok gulrøttene ca 2 minutter
Sett til side
Ha olje i pannen og tilsett karbonadedeig litt etter litt
Stek noen minutter og sett til side
Når du har brunet all karbonadedeigen har du løk og hvitløk i pannen og lar det surre til det er mykt
Tilsett squash, paprika og stangselleri
og la dette surre sammen med løken noen minutter
Tilsett tomatene og vinen
Tilsett rosmarin og øvrig krydder
La dette surre sammen ca 20 minutter eller mer til det har tyknet
Tilsett matfløten og la det fortsette å surre
Tilsett mozarellaost og fetaost, rør det ned i sausen og la det surre i 5 minutter
Tilsett broccoli, gulrøtter og pasta
Bland dette sammen
Ha alt over i en ildfast form
Dryss cheddarost over
Sett formen inn i forvarmet ovn og la den stke ved 200 grader til osten har begnt å få farge, ca 20 minutter.
Serveres med en enkel grønn salat