Pesto på en ny måte

Jeg har alltid laget pesto etter denne oppskriften og vært fornøyd med det. Den er kjempedeilig. Jeg lager ofte pesto for jeg synes det smaker deilig til mange ulike retter, ikke bare til pasta. Jeg bruker det for eksempel til kylling og laks.
Men selv om den er enkel å lage så tar det likevel litt tid, pinjekjernene skal ristes, oljen skal tilsettes dråpevis etc. Min glede var derfor stor da jeg tilfeldigvis kom over en video om pesto som viste en oppskrift som var MYE enklere enn min gamle .

Jeg fulgte ikke oppskriften slavisk, det gikk etter hukommelsen. Men jeg husket to viktige forskjeller i forhold til min gamle oppskrift. Bytt ut pinjekjernene med peanøtter og tilsett all oljen på en gang. Mye tid spart her.  Jeg lærte også at man kunne lage en stor porsjon og fryse ned, og jeg trodde ikke at pesto kunne fryses. Egentlig er det vel ikke noe poeng heller siden det er så raskt å lage, men hvis man får lyst på pesto og ikke har basilikum i huset så er det jo greit å finne den i fryseren.
Slik gjorde jeg:
1 potte basilikumblader
1 kopp parmesan
1/2 hvitløk
1 neve peanøtter og valnøtter
Olivenolje
salt og pepper
Tok alt opp i foodprosessoren samtidig og kjørte til det var passe konsistens. Det er bedre å ta for lite olivenolje i starten og spe med mer etterhvert. Denne pestoen ble faktisk bedre enn min gamle.
Jeg måtte jo prøve pestoen også så derfor la jeg skiver av røket laks og fersk salmalaks på en tallerken og hadde pesto ved siden av. Jeg hadde også en annen saus som jeg laget av vispet seterrømme tilsatt sitronmelisse, sitronsaft , salt og pepper.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *