Enestående Le Case della Saracca

Le Case della Saracca i Monforte de Alba, Piemonte, kan ikke forklares, det må oppleves.

En smal sti fører til noe som ser ut som en dør inn til et skur, men det er det ikke.

Fra noe som må ha vært en slags borg eller lignende i middelalderen – er dette nå blitt det mest spennende iboligkomplekset vi noen gang har vært inne i. Tunneller, ganger, trapper og glassgulv fører oss til de forskjellige rommene.

Alle de 7 rommene er helt forskjellige både i form og størrelse. Noen er over flere etasjer og har flere avdelinger, et av dem har et baderom som er bygget i en grotte inne i fjellet. Et har en servant i et 300 år gammelt uthulet mandeltre. Rommene bærer virkelig preg av helt enorm kreativitet og gode idéer. Og selvsagt en haug med penger.

Her er det trapper og ganger og glassgulv og planker som krever at man ikke har problemer med å bevege seg. Jeg vil heller ikke anbefale stedet til familier med små barn på grunn av alle trappene blant annet.

Det er også restaurant på La Case della Saracca. Den er bygget på forskjellige høyder/ nivåer inne i bygget. Er man en gruppe, slik vi var denne gangen, får vi et eget rom på bakkenivå. Det føles i alle fall tryggere på en måte. Jeg kan ikke si at maten var noen kulinarisk opplevelse, i alle fall ikke det jeg spiste, men vi hadde det i alle fallkoselig og omgivelsene er spesielle. Så for all del – spis en middag her hvis du bor her. Hver kveld kl 1930 serveres det også Aperitivo i Camelot, som er baren på bakkenivå med inngang fra gaten. Her er det både turister og fastboende i skjønn forening som kan nyte mengder av ulike småretter sammen med drinken, ofte Aperol Spritz, før middag.
Saracca er Monfortes eldste kvarter og ligger øverst i byen. Gatene er trange og bygget i Middelalderen uten hensyn til bilene, og hvis man vil gå en tur ned til byen må man nærmest klatre opp igjen til La Case – det er utrolig bratt.
Eieren er noe for seg selv, Gulio er fantastisk hyggelig og raus. Ved siden av å ha brukt 10 år og haugevis av millioner på å skape “kunstverket ” Le Case della Saracca eier han også byens apotek og diverse andre ting i byen. Han har også flere vinkjellere som få har maken til. På Le Case della Saracca har han blant annet over 5000 baroloviner, diverse gayaviner og stabler med annen eksklusiv vin. Jeg vil absolutt anbefale at dere tar en eller to overnatting på dette enestående stedet, det gir en opplevelse for livet.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *