Kyllingfilét med honning og koriander

Dette er en enkel rett som du lager ferdig på 20-30 minutter (utenom marineringen) Den har en ganske mild smak selv opp retten egentlig er thailandsk, man kan vel si at den er tilpasset norske smaksløker.

Det er viktig at kyllingen ikke steker for lenge slik at den blir tørr. Når den er akkurat passe stekt smelter den i munnen så mør og smakfull er den.

Jeg har to lignende oppskrifter på bloggen, men det er lenge siden jeg laget noen av dem nå. Derfor publiserer jeg oppskriften på nytt i en litt endret utgave.

Ingredienser:

  • 4 kyllingfiléter i skiver
  • 4 ss flytende honning
  • 4-5 hvitløkfedd, hakket
  • 1 løk i skiver
  • 3 vårløk i skiver
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 2 stenger stangselleri i skiver
  • 1/2 squash, i terninger
  • 3 ss fishsauce
  • 3 ss soyasaus
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 neve koriander eller mer


Fremgangsmåte:

Lag en marinade av:

  • 4 pressede hvitløkfedd
  • havsalt og pepper
  • Honning (mengde etter ønske)
  • Bland dette sammen og ha det i en pose
  • legg kyllingfilét skåret i skiver oppi
  • La dette marineres i minst 2 timer (gjerne lenger)


Etter marineringen:


  • Ha olivenolje i pannen
  • Surr løk  og hvitløk til det blir mykt
  • Tilsett resten av grønnsakene
  • Tilsett fishsauce og soyasaus etter smak
  • La dette surre til grønnsakene er ferdige, ca 15 minutter
  • Ta tilslutt oppi kyllingen og marinaden og la det surre 10-12 minutter til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr,
  • Smak og tilsett gjerne mer honning eller mer av noe annet slik at retten får en god balanse 


Legg på fat og ta en god slump med frisk koriander på toppen
Serveres med ris

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.