Puerto de Mogan – restaurantanbefalinger

 Hovedbilde 

Da vi var på Gran Canaria i januar/ februar hadde jeg ikke vært der på ca 20 år. Jeg har ikke hatt lyst til å reise dit, har heller reist litt lenger vekk. Men jeg har begynt å bli lei de lange reisene, 25-30 timer på reise er ikke så fristende lenger. Flere av våre venner og bekjente ferierer på Kanariøyene hvert år og har snakket positivt om dette, så i år var det vår tur. Vi valgte lille og sjarmerende Puerto de Mogan sørvest på Gran Canaria. Og dette valget var virkelig midt i blinken for vår del, stille og rolig, flere bra restauranter og hyggelige mennesker. 

I motsetning til store deler av øya er Puerto de Mogan ganske frodig, små kanaler renner gjennom byen og det er mye blomster. Selv om byen er liten finnes alt man trenger der, i alle fall hadde ikke vi noen problemer med å finne oss til rette. Vi hadde leiebil hele tiden, det kan være en fordel hvis man har lyst til å bevege seg litt rundt på øya.

Som nevnt er det overraskende bra restauranter her selv om det også finnes turistfeller. Takket være venner som har feriert her mange ganger fant vi frem til de beste uten problemer. Det er noen av disse jeg vil dele med dere her. De er satt opp i helt vilkårlig rekkefølge.

Casito Mediterraneo

Denne familiedrevne restauranten spiste vi på flere ganger, rett og slett fordi den hadde helt nydelig fersk fisk, det var hyggelig betjening og god service. Beliggenheten var flott ved båthavnen. Vi fikk egentlig anbefalt restauranten som lunchrestaurant, men vi  fikk aldri spist lunch der. Vi så imidlertid at de hadde mange deilige retter til lunch og jeg skulle gjerne smakt på fiskesuppen deres. Vi spiste imidlertid middag der flere ganger, det var alltid fullt og det er helt nødvendig å bestille bord. Mange nordmenn hørte vi, men også spanjoler og andre nasjonaliteter.

Jeg skal ikke gjengi alt vi spiste der, men jeg kan spesielt anbefale dette:

Dorade med pulpo (favoritten)

Fullsizeoutput 4af7

Seabass

Fullsizeoutput 4af8

Hummerbisque:

Fullsizeoutput 4afa

Jeg vil også nevne den fantastiske paellaen deres, den kunne jeg dessverre ikke spise siden jeg er allergisk for paprika. Men jeg både hørte og så andre som spiste den og de var veldig fornøyd.

Vi hadde tenkt å  spise bouillabaisse, men den måtte bestilles 3 dager på forhånd og da ble det aldri til at vi fikk somlet oss til det. Det får bli neste år i stedet.

N’Enoteca

Også en familiedreven restaurant, familien kommer fra Italia så maten er preget av det. De har, som navnet sier, en rekke italienske viner og har skikkelig peiling. Restauranten er liten og det er helt nødvendig å bestille bord flere dager på forhånd. Menge stamgjester og har man spist der en gang er man å betrakte som venn. Koselig. 

Helt nydelig mat her og Jørn falt for Carbonaraen deres, «beste carbonara jeg har smakt» gjorde innehaveren fornøyd. Han fortalte at han aldri brukte bacon i retten, noe som er vanlig. Han brukte svinekjake i stedet og etter noen minutter kom han og avleverte en pakke svinekjaker vi skulle ta med hjem. Koselig det også 🙂 

Ellers vil jeg spesielt fremheve følgende retter som falt spesielt i smak og som jeg anbefaler:

Burrata på tomater med ansjos

Fullsizeoutput 4afb

Pasta med ferske reker 

Fullsizeoutput 4afe

Jørns favoritt – Carbonara

Fullsizeoutput 4afc 

Pulpo

Fullsizeoutput 4afd

Café Mogan

Dette er en stor og populær restaurant som ligger nydelig til nede ved båthavnen. Først og fremst et lunchsted, men det er også mange som spiser middag her. De gangene vi spiste lunch her smakte alt bra, men da vi prøvde en middag her var vi ikke fullt så fornøyd. Men det er veldig koselig å sitte her midt på dagen og se på folkelivet.

Denne salaten var helt nydelig; Tomater, burrata og basilikumpesto

Fullsizeoutput 4aff 

Litt lunchtapas 

Fullsizeoutput 4b01

Beste hvite sangriaen ever

 Fullsizeoutput 4a8c

 

Que Tal By Stena

Que Tal er en liten gourmetrestaurant som visstnok har svensk eier. Prospektet deres er at de tilbyr en 8-retters meny kl 2000 hver kveld, altså må man være på plass på det tidspunktet. Bord må bestilles flere dager i forveien. 

Kvelden vi var der bestod menyen, som forøvrig het Love Meny, av følgende retter:

Apetizers på huset

Tunfisk

Hummer

And

Piggvar

Basilikum-mojito

Black Angus-kjøtt

Dessert

Sjokolade

 

Restauranten bruker lokale råvarer tilpasset sesongen slik at menyen endres med jevne mellomrom

Alle rettene smakte helt nydelig og servicen var upåklagelig. Det var ikke noe problem at jeg ville bytte ut to av rettene med vegetar eller fisk. 

De har også en vinmeny som er tilpasset rettene.

Presentasjonen av rettene var innovativ og uvanlig.

Dette er ikke blant de billigste restaurantene selvsagt, men heller ikke spesielt dyr. Jeg vil absolutt anbefale restauranten hvis dere er glad i god mat servert på en litt uvanlig måte.

 

 Que tal2

La Caracola

Dette er en liten restaurant som ligger rett ved Café de Mogan. Vi spiste der en gang og det var god mat der så jeg anbefaler den absolutt. Men sammenlignet med for eksempel de andre jeg har nevnt kommer den litt etter. Spiste Dorade, den var deilig

IMG 6709

Los Guayres

Denne herlige restauranten har jeg skrevet om i et tidligere innlegg som du kan lese HER. Du kan også trykke på bildet.

Restaurant2

 Ovennevnte restauranter er altså de vi likte best og som vi anbefaler videre. Vi spiste også på noen andre, men de falt ikke helt i smak.  Det finnes selvsagt flere gode restauranter en de jeg har nevnt her og vi skal utforske flere neste år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.