Puerto de Mogan – hotell- og restaurantanbefaling

Fullsizeoutput 4a70

Jeg har ikke vært på noen av Kanariøyene på sikkert 20 år, på vinteren har vi gjerne reist lenger. Vi har vært en del i Asia og Afrika gjennom flere år, men Kanariøyene har jeg ikke hatt noe som helst ønske om å besøke. De har ikke akkurat verdens beste rykte, det er litt «harry» å reise hit, det er fyll og fest og kun digre hotellkompleks osv. Nei, jeg skulle aldri til Kanariøyene. TV-serien Charterfeber har vel heller ikke bidratt til å gi området bedre rykte.

Men de siste årene har stadig flere av våre venner og bekjente reist til en av Kanariøyene, de har kommet hjem og vært så fornøyd at de har reist tilbake. Så nå tok vi også sjansen uten at vi hadde de helt store forventningene. Vi liker absolutt best å bo i leilighet, så vi leide en fin leilighet i 10 dager. Vi kunne tenkt oss å leie den lenger, men det var i det tidsrommet den var ledig. Resten av tiden bodde vi på hotell Cordial Playa som et vennepar har bodd på flere ganger og vært fornøyd med. Det er et stort 4-stjerners hotell og det beste i Puerto de Mogan. Vi trivdes der også, spesielt siden vi var så heldige med rommet.

Rommet lå i 2. etg og terrassen hadde en liten plen med utsikt til bassenget som det fremkommer av bildet nedenfor

IMG 2171 

Hotellet er som nevnt stort, men i motsetning til mange andre hotellkompleks på Gran Canaria er arkitekturen helt fantastisk. Det er bygget på en måte som gjør at det ikke oppleves som stort. Det er også et hageanlegg som er vanskelig å beskrive, det er utrolig frodig med over 450 ulike arter.

IMG 6891

IMG 6897

IMG 6898

IMG 6901 

Fullsizeoutput 4ac7 

Fullsizeoutput 4ac9 

IMG 6895 

Siden hotellet er såpass stort er selvsagt frokostsalen stor for å kunne betjene gjestene, men det finnes områder man kan sitte og der får man følelsen av at salen egentlig er ganske “liten og intim” Frokosten er helt nydelig, men velg å spise i frokostsalen og hold deg unna room-service, den svarte ikke til forventningene. Jeg kan heller ikke anbefale poolbaren, de to gangene vi spiste der ble vi skuffet. God kaffe hadde de i alle fall.

Det er forskjellig underholdning i en av barene hver kveld. Da vi bodde der var det et show med musikk og dans fra Løvenes Konge, det var trylleshow og Tribute til Rolling Stones, stor variasjon og noe for enhver smak.

Alle mulige tilbud finnes, med egen spaavdeling, kapell, barneklubb. bowling, tennis og mye mer. Restaurant Los Guayres er anbefalt av Guide Michelin og har fått en rekke priser, blant annet er den kåret til Gran Canarias beste restaurant innenfor kategorien Modern Cuisine.  Restauranten tilbyr 3 ulike menyer, en 5-retters, en 6-retters og en 7-retters. I realiteten er det jo mer enn dette siden det er mange starters «on the house» slik det pleier å være. Chefen er Alexis Alvarez som er et kjent navn i restaurantverdenen. Han har en fartstid sammen med Ferran Adria og flere av rettene bar preg av nettopp dette.

 Fullsizeoutput 4ac5

Fullsizeoutput 4abb 

Siden vi ikke var spesielt sultne valgte vi den minste menyen, men den var ikke akkurat liten den heller.

4 ulike retter on the house falt i smak

 Forretter

Så fulgte de øvrige rettene, alle velsmakende. Jeg byttet imidlertid ut hjortefileten med en lokal fisk.

Østers i en slags maisjuice, spesiell, men deilig

 Fullsizeoutput 4ad4

Sopprisotto med wasabikrem

 Fullsizeoutput 4ad5

Reke med gulrotvinagrette, eple og litt annet. Helt nydelig

 Fullsizeoutput 4abc

Marinert rød tunfisk med avocado og koriander

 Fullsizeoutput 4abf

Grouperfilét med miso, ristet tomat, oliven og erter (jeg vet ikke hva grouper er på norsk, eller om den finnes i våre farvann)

 Fullsizeoutput 4ac0

Hjortefilét med rosiner og sesongens skogssopp (Jørns valg)

IMG 6882 

En lokal fisk, kalt «viejafish» (gammel fisk), som jeg fikk i stedet for kjøttet

 Fullsizeoutput 4aba

En «ekstradessert» on the house smakte helt nydelig

 Fullsizeoutput 4ad6

Flere desserter fulgte nå og måltidet ble avsluttet med petit fours

Fullsizeoutput 4ad7 

Fullsizeoutput 4ad8 

Supert måltid og jeg anbefaler deg å prøve om du skal feriere på Gran Canaria. Heller ikke så dyrt når man sammenligner med andre restauranter på samme nivå.

I et senere innlegg vil jeg ta for meg flere restauranter i Puerto de Mogan

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Puerto de Mogan – hotell- og restaurantanbefaling”

  • Vilken fin resa ni haft. Vi var på Kanarieöarna 1978 o tyckte inte om det. Men som du skriver det har blivt fint där. Så jag kan nig tänka mig åka tillllbaka igen! Ert boende såg topppenbra ut också.
    Vi är på väg till Hamburg i bil just nu
    Kram från Monika (provence52)

    • Hei Monika 🙂 Så koselig å høre fra deg her 🙂 Jeg kan absolutt anbefale Puerto Mogan, der er det veldig fint. Mange av de andre stedene er som før, og jeg kunne ikke tenke meg å bo noe annet sted enn i Puerto Mogan. Begge stedene vi bodde var veldig bra, en leilighet og et hotell. Leiligheten hadde både en stor terrasse og egen, privat og stor takterrasse. Der var det både salong og spisestue. Tror ikke det er så mange leiligheter til leie der, for den vi leide er bortbestilt i hele 2020. Men så traff vi et svensk ektepar som bor i samme leilighetskompleks, de har flyttet fast. De kjente en som leide ut leiligheten sin, også i samme blokk) og satte oss i kontakt ed henne. Neste år skal vi derfor leie hennes leilighet i 10 dager, resten av tiden skal vi bo på samme hotell som vi gjorde nå. Det var så deilig å være på Gran Canaria nå, helt perfekt temperatur og sol hele tiden. Kan absolutt anbefale Puerto Mogan.
      Riktig god tur til Hamburg 🙂 Datteren vår bodde i nærheten i 10 år for noen år siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.