Mange har nok smakt suppen Tom Kha Gai på ferie i Thailand eller på asiatiske restauranter rundt omkring. Det er mange varianter av denne suppen og jeg har en annen type på bloggen også.
Det som kan være litt vanskelig med å lage helt autentisk thailandsk mat er at noen av ingrediensene er vanskelig å få tak i hvis man ikke bor i nærheten av butikker som spesialiserer seg på dette. Så oppskriften under er en utgave som burde være enkel å lage for alle siden det ikke trengs så mange spesielle ingredienser. Smaken er likevel helt amazing. Det er heller ikke komplisert og den er ferdig på ca en halvtime +/-.
Ingredienser:
- Kyllingfilet delt i strimler, antall filéter bestemmer du selv
- 1,5 dl kyllingkraft (Jacobs er fin), men du kan også bruke kyllingbuljong
- 2 bokser kokosmelk, ikke light
- 1 hakket, rød chili uten frø (eller flere hvis du liker det sterkt)
- 3 ss fishsauce
- Ca 3 ss limesaft
- Skall av 1 lime
- 1 ss brunt sukker
- 1/2 rød, avlang paprika, hakket
- 1/2 squash i små biter
- 1 tommel frisk ingefær, hakket
- 1 hvitløk uten fedd, hakket
- 1 sjalottløk, hakket
- 3 vårløk, hakket
- 1 neve hakket basilikum
- 1 neve hakket koriander
- 1 neve hakket bladpersille
- 1 tomat uten innmat i små terninger
Fremgangsmåte:
- Finhakk ingefær, chili, vårløk, sjalottløk, hvitløk
- Ha dette i kjelen sammen med limeskall
- La dette surre sammen 3-4 minutter
- Tilsett kokosmelk, kyllingkraft, limesaft og brunt sukker
- La dette småkoke ca 10 minutter
- Skjær kyllingen i strimler
- Tilsett squash, paprika , mesteparten av det finhakkede tomatkjøttet og den strimlede kyllingen
- La dette småkoke 2-3 minutter, kyllingen skal såvidt være kokt
- Tilsett mesteparten av urtene og la det fortsette å surre et par minutter
- Smak til om det trengs mer krydder
- Ha i suppetallerkener og dryss over urter og finhakket tomatkjøtt
- Serveres med ris eller quinoa ved siden av