Asiatisk kyllingsuppe med quinoa


 

Mange har nok smakt suppen Tom Kha Gai på ferie i Thailand eller på asiatiske restauranter rundt omkring. Det er mange varianter av denne suppen og jeg har en annen type på bloggen også.

Det som kan være litt vanskelig med å lage helt autentisk thailandsk mat er at noen av ingrediensene er vanskelig å få tak i hvis man ikke bor i nærheten av butikker som spesialiserer seg på dette. Så oppskriften under er en utgave som burde være enkel å lage for alle siden det ikke trengs så mange spesielle ingredienser. Smaken er likevel helt amazing. Det er heller ikke komplisert og den er ferdig på ca en halvtime +/-.

Ingredienser:

  • Kyllingfilet delt i strimler, antall filéter bestemmer du selv
  • 1,5 dl kyllingkraft (Jacobs er fin), men du kan også bruke kyllingbuljong
  • 2 bokser kokosmelk, ikke light
  • 1 hakket, rød chili uten frø (eller flere hvis du liker det sterkt)
  • 3 ss fishsauce
  • Ca 3 ss limesaft
  • Skall av 1 lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 1/2 rød, avlang paprika, hakket
  • 1/2 squash i små biter
  • 1 tommel frisk ingefær, hakket
  • 1 hvitløk uten fedd, hakket
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 3 vårløk, hakket
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1 neve hakket koriander
  • 1 neve hakket bladpersille
  • 1 tomat uten innmat i små terninger

 

Fremgangsmåte:

  • Finhakk ingefær, chili, vårløk, sjalottløk, hvitløk
  • Ha dette i kjelen sammen med limeskall
  • La dette surre sammen 3-4 minutter
  • Tilsett kokosmelk,  kyllingkraft, limesaft og brunt sukker
  • La dette småkoke ca 10 minutter
  • Skjær kyllingen i strimler
  • Tilsett squash, paprika , mesteparten av det finhakkede tomatkjøttet og den strimlede kyllingen
  • La dette småkoke 2-3 minutter, kyllingen skal såvidt være kokt
  • Tilsett mesteparten av urtene og la det fortsette å surre et par minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Ha i suppetallerkener og dryss over urter og finhakket tomatkjøtt
  • Serveres med ris eller quinoa ved siden av

IMG 6363

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *