Denne oppskriften har jeg fått av Therese som er purser i SAS. Jeg kjenner henne ikke, men under en flytur delte hun gladelig sin favorittoppskrift med oss passasjerer, så da hadde jeg jo lyst til å prøve den også.
Så takk skal du ha, Therese 🙂
Min versjon av oppskriften følger nedenfor bildet
Som vanlig har jeg ikke fulgt oppskriften slavisk
Ingredienser:
- 200 gram Toblerone smeltes over vannbad
- Ca 2 dl kremfløte
- 1/2 boks vaniljekesam
- 2 egg
- 2 ss sukker
Fremgangsmåte:
- Bryt sjokoladen i biter og ha i en bolle
- Smelt sjokoladen i vannbad over lav varme
- Pisk kremen stiv
- Tilsett kesam i kremen
- Pisk egg og sukker til det er lett og luftig, minimum 15 minutter
- Bland krem og eggedosis forsiktig sammen
- Avkjøl den smeltede sjokoladen litt før du blander den i krem/ eggedosis-blandingen
- Ha moussen i dessertglass
- Sett i kjøleskap minimum 4 timer, men den kan også stå natten over
Pynt med bær, for eksempel bringebær, blåbær el.l. og evt litt pisket krem