Enkel Tobleronemousse


 

Denne oppskriften har jeg fått av Therese som er purser i SAS. Jeg kjenner henne ikke, men under en flytur delte hun gladelig sin favorittoppskrift med oss passasjerer, så da hadde jeg jo lyst til å prøve den også.

Så takk skal du ha, Therese 🙂

Min versjon av oppskriften følger nedenfor bildet

IMG 4312 2

 

Som vanlig har jeg ikke fulgt oppskriften slavisk

 

Ingredienser:

  • 200 gram Toblerone smeltes over vannbad
  • Ca 2 dl kremfløte
  • 1/2 boks vaniljekesam
  • 2 egg
  • 2 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

  • Bryt sjokoladen i biter og ha i en bolle
  • Smelt sjokoladen i vannbad over lav varme
  • Pisk kremen stiv
  • Tilsett kesam i kremen
  • Pisk egg og sukker til det er lett og luftig, minimum 15 minutter
  • Bland krem og eggedosis forsiktig sammen
  • Avkjøl den smeltede sjokoladen litt før du blander den i krem/ eggedosis-blandingen
  • Ha moussen i dessertglass
  • Sett i kjøleskap minimum 4 timer, men den kan også stå natten over

Pynt med bær, for eksempel bringebær, blåbær el.l. og evt litt pisket krem

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *