Ostekake med sjokolade


En utgave av denne deilige ostekaken fikk jeg servert hos en venninne første gang jeg smakte den. Hun hadde fått oppskriften av en annen venninne og denne venninnen hadde sikkert fått den av noen hun også. Så dette er nok en vandreoppskrift som finnes i flere utgaver. Den er helt nydelig og dessuten veldig enkel, noe som jeg synes er viktig når det gjelder kaker og desserter. Her slipper man det «vanlige» gelélokket blant annet.

Som alltid forandret jeg litt på oppskriften, jeg liker å sette mitt eget preg på det i stedet for å kopiere oppskrifter. Denne gangen brukte jeg 2 dl kremfløte og 1/2 boks vaniljekesam i stedet for bare kremfløte. Blir en rundere smak på den måten synes jeg.

Du kan fint lage kaken dagen før den skal serveres, men jeg ville ventet med å legge på bærene.

Jeg pleier å legge kakebunnen på et fat etter å ha fjernet formen. Så legger jeg ringen rundt kaken før jeg tar på kremen. Beholder ringen helt til kaken skal serveres.

 

Ingredienser:

 • 1 pk Bixitkjeks
 • 150 gram smør
 • 2 dl kremfløte
 • 1/2 boks vaniljekesam
 • 1 boks Philadelfiaost eller lignende, 100 gram
 • 120 gram melis
 • 1 ts vaniljesukker
 • ca 100 gram mørk sjokolade, hakket
 • Blåbær og bringebær

 

Fremgangsmåte:

 • Knus kjeksen og smelt smøret
 • Bland sammen
 • Trykk ned i formen
 • Bland kremfløte, ost, kesam, melis og vaniljesukker og pisk sammen med mixer
 • Hakk sjokoladen grovt
 • Ha dette i kremen
 • Bre kremen over kaken
 • Fordel bær oppå kaken

Ta kaken ut fra kjøleskapet ca 30 minutter før den skal serveres.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *