Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg har i alle fall problemer å finne på mat som smaker i varmen. Når gradestokken dirrer på 30 grader og ikke et blad beveger seg er det i grunnen bare drikke som smaker synes jeg + vannmelon! Jeg MÅ ha vannmelon i varmen – alltid.
Det betyr ikke at jeg klager på varmen, jeg tåler den bare så dårlig etter at jeg har blitt eldre. I gamle dagen fikk jeg det aldri varmt nok, lå gjerne rett ut i solen hele dagen med vaselin i fjeset for å bli brun. Nå kryper jeg inn i skyggen og smører meg med 50.
Men mat må vi ha og da blir det enten salat eller fisk. I går ble det laks med et tilbehør som både smakte godt og er veldig sunt. Dette kan jeg absolutt anbefale, og dette tilbehøret kan brukes på annen mat også.
Laksen:
- Ca 600 gram fersk laksefilét
- Del laksefiléten i mindre biter og dryss over salt og pepper
- Ha olje og 1 ss smør i pannen og varm opp ved middels varme
- Ha fisken i pannen og stek ca 3 minutter på den ene siden til den har fått litt stekeskorpe
- Snu laksen forsiktig og sted 2 min på den andre siden Her må du vurdere tiden ut fra tykkelsen på lakseskivene
- Hell smøret over lakseskivene 3-4 ganger under stekingen
Søtpotet- og blomkålmos:
- 1 blomkålhode
- 1 søtpotet
- 3 middels store poteter
- 3 hvitløkfedd
- salt og pepper
- 1 ss creme fraishe
- 1 ss smør
- Skrell søtpotet og poteter
- Vask og rens blomkålen
- Del alt i biter og kok til det er helt mørt, ca 20-30 minutter
- Hell av vannet og la det dampe noen minutter
- Mos med en potetmoser eller gaffel
- Tilsett smør og creme fraishe og smør og smak til med salt og pepper
Salsa Verde:
- 1 dl god olivenolje, evt sitronolje (bruker den fra Olivenlunden, men bruk det du har)
- 1 ts dijonsennep med honning (kan bruke vanlig også)
- 1 ss sitroneddik (Bruker også Olivenlunden, men fritt valg)
- 1 neve basilikum, finhakket
- 1 neve bladpersille, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts kapers, finhakket
- salt og pepper
- Bland olje, sennep og eddik
- Tilsett de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper
- Bland godt
- Sett i kjøleskapet til det skal brukes
Asparges:
- 1 bunt grønne asparges, ca 10 stk
- Skjær av den nederste, trevlete delen av aspargesen
- Kok opp litt vann med salt og tilsett aspargesen
- Kok ca 3-3 1/2 minutt
- Hell av vannet og skyll godt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen
Montering:
- Legg mos på tallerkenen og laksen på siden
- Ha godt med salsa verde over lakseskivene
- Asparges legges på til slutt
