Blåskjell med Crème fraîche

IMG 1990

De siste dagene har vært helt fantastiske med sol fra morgen til kveld og varme, gode kvelder. Det negative er at jeg aldri får lagt meg. Det er så få av disse kveldene her i landet så jeg føler jeg må nyte dem fullt ut.

Når kveldene er som nå synes jeg skalldyr smaker ekstra godt og i går serverte jeg både blåskjell, sjøkreps og reker med hjemmelaget aioli. Det var helt magisk. Jeg har mange blåskjelloppskrifter på bloggen, du finner dem HER

Jeg skulle egentlig brukt fløte i sausen, men fant ut for sent at det hadde jeg ikke. Så da ble det Crème fraîche i stedet, en ny smaksopplevelse og skikkelig godt.

Husk å kaste blåskjell som ikke har åpnet seg under kokingen.

IMG 0244

 

Ingredienser:

  • 1 nett blåskjell eller fler
  • 1 hakket sjalottløk
  • 1 hakket kinesisk hvitløk eller 2-3 fedd av vanlig hvitløk
  • 1 ss smør og 1 ss rapsolje
  • 2 dl hvitvin eller vann m/ buljongterning
  • 1/2 boks Crème fraîche
  • Salt og pepper
  • litt estragon og persille
  • Sitron

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smør sammen med olje i en ganske stor gryte
  • Tilsett løk og hvitløk
  • La det surre et par minutter
  • Tilsett hvitvin/ vann og la det koke opp
  • Ha blåskjellene i gryta, sett på lokk og la de dampe 3-4 minutter eller til de har åpnet seg
  • Bruk en hullsleiv og ha skjellene over i en bolle
  • Ha Crème fraîche i sausen og smak til med sitron, krydder og urter
  • Ha blåskjellene tilbake i gryten og rist på den slik at skjellene blir dekket av sausen
  • Serveres gjerne rett fra gryten hvis du har en fin gryte
  • Husk sitron
Fullsizeoutput 446f

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *