Stekt ananas med kokos, chili og vaniljeis

Fullsizeoutput 44db

Wow, denne desserten er så god at du kan ikke forestille deg det før du har smakt. Og så er den så enkel å lage også, tar bare noen minutter. Jeg kan ikke tenke meg noen som ikke vil like dette.

Egentlig kan du lage den så komplisert som du vil, for eksempel lage isen selv, men det gidder ikke jeg. Det er så mye god is å få kjøpt at det etter min mening ikke er nødvendig å lage selv lenger. Men har du lyst har du lov.

Kjøp en fersk ananas, bruk for all del ikke hermetisk! Fersk ananas får du kjøpt hele året så det er ikke noe problem. Fjern skallet og skjær vekk de brune prikkene. Skjær den deretter i terninger eller ringer etter det du foretrekker.

Ingredienser:

IMG 4603

  • 1/2 ananas renset og delt i terninger eller skiver
  • 1/2 dl ristede kokosflak
  • 2 ss usaltet smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 lime, saften
  • 1/2 liter god vaniljeis
  • 1 ss honning
  • 1 neve sitronmelisse eller mynte

 

Fremgangsmåte:

  • Rens og del ananasen i ønsket format
  • Smelt smør og sukker
  • Legg i ananasen og la den surre med til den er myk
  • Tilsett kokosflak og la det surre med
  • Klem saften av en lime over og la det surre litt til
  • Ved servering kan du evt ha litt flytende honning over isen og pynte med sitronmelisse eller mynte

Det smaker også deilig uten chili

Fullsizeoutput 44d2

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *