Nå er vi midt i aspargessesongen og jeg kan lage min favorittsuppe av hvite asparges. Jeg elsker den suppen og synes bare det er synd at sesongen er så kort. Jeg lager selvsagt suppe med grønne asparges også, men det blir ikke helt det samme. I denne suppen har jeg brukt grønne asparges som garnityr, men ellers bare hvite.
Ingredienser:
- Ca 600 gram skrelte hvite asparges
- 1 liten løk, grovhakket
- 2 ss smør
- 5 dl kyllingfond (utblandet)
- 1 liten boks kremfløte, evt matfløte
- Saft av 1/4 sitron
- Salt og pepper
- Grønn asparges som garnityr
- Litt god olje til å ringle over suppen
- evt bacon, skinke, bladpersille el.l.
Fremgangsmåte:
- Skrell aspargesen og skjær av den nederste, trevlete delen
- Kutt dem i små biter
- Grovhakk løken
- Smelt smøret og surr asparges og løk i smøret
- Tilsett kraft og fløte
- Kok opp og la det småkoke til aspargesen er helt mør
- Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt og jevn
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft
- Kok noen grønne asparges til pynt og ringle olje rundt