Denne retten ble til spontant fordi jeg plutselig fikk lyst på curry. Jeg tittet på nettet og så at flere hadde brukt søtpotet i curryen så da bestemte jeg meg for å gjøre det samme. Jeg hadde en søtpotet jeg måtte bruke før den ble for gammel. Jeg hadde også en del andre ingredienser jeg kunne bruke og basisvarer som tomater, kikerter , kokosmelk osv har jeg alltid på lager.
Jeg synes det er så deilig med curry for tiden for det har faktisk vært et par år jeg ikke har kunnet spise sterk mat, derfor tar jeg det igjen nå.
Ingredienser 4 -6 personer:
- 2 cm ingefær, hakket
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 1-2 ss rød currypaste
- saften av 1 lime
- 1 søtptet i terninger
- 2 gulrøtter i terninger
- 1 løk
- 1 pk kikerter
- 1/2 pk spinat
- 1 bks knuste tomater
- 1 bks kokosmelk
- 1 vårløk
- Koriander eller bladpersille
- 1 ss fiskesaus
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Start med å hakke ingefær, hvitløk og chili
- Surr det i rapsolje et par minutter (må ikke bli brunt)
- Tilsett currypaste og la det surre sammen et par minutter
- Tilsett fiskesaus og saften av 1 lime
- Skjær søtpotet og gulrøtter i terninger og ha i gryten
- Hakk løken og ha i gryten
- Bland og la dette surre sammen 3 minutter
- Tilsett de knuste tomatene og vårløken, bland sammen
- Kok under lokk i 15-20 minutter
- Tilsett kokosmelk og kikerter og la det fortsette å småkoke 10-15 minutter
- Grovriv spinatbladene og ha i gryten
- Kok sammen ca 5 minutter
Servering:
- Smaker nydelig med raita, naanbrød og ris
- Sett gjerne fram chilikrydder så den enkelte kan regulere styrkegraden på retten.