Nice – også en favoritt

Collage1

En av mine favorittbyer er helt klart Nice, det er ikke mange byer som overgår den – for meg i alle fall. 

Nice er Frankrikes nest mest besøkte by etter Paris, og jeg har inntrykk av at «alle» har vært der. Det er enkelt å komme dit fra Norge og bare 3 timers flytid fra Oslo. Selv om Nice også er full av glam så er den likevel en mer «folkelig» by enn f.eks. Cannes.

Vi har vært i Nice flere ganger, men av en eller annen grunn har det aldri blitt noe blogginnlegg av det. Vanligvis legger jeg jo ofte ut restauranttips fra stedene jeg besøker og  nå kommer det  noen tips fra Nice også.

Om man bare har en dag til disposisjon i Nice så vil jeg absolutt anbefale å besøke Gamlebyen, den er det fineste området i byen etter min mening. Trange brosteinsgater som snirkler seg mellom gamle bygninger. Det kryr av små familiedrevne restauranter og butikker, utrolig koselig.

IMG 9564

IMG 2525

IMG 2488

IMG 2494

IMG 2500

En  restaurant jeg kan anbefale her er Acchiardo. Dette er på ingen måte noen gourmetrestaurant, men den er så koselig. Det virker som flere enn oss synes det samme for det er alltid fullt der og man bør bestille bord. Forrettene er gedigne rett og slett så man trenger egentlig ikke bestille hovedrett. Men hovedrettene er til gjengjeld ganske små og man må bestille tilbehøret ved siden av slik det ofte er på italienske restauranter.

IMG 2475

På Acchiardo har de en nydelig utgave av den kjente fiskesuppen i Nice som ligner en del på Bouillabaisse, men vær obs på hvitløken 🙂 Jeg vil også anbefale mozarellasalaten deres samt carpaccio av bresaola.

IMG 2503 2

IMG 3970

En annen restaurant jeg varmt kan anbefale er Côté Marais som også ligger i Gamlebyen.

Skjermbilde 2018 04 23 kl 11 30 11 Screenshot fra hjemmesiden

 

Côté Marais er en knøttliten restaurant som drives av 2 brødre tror jeg. De to mennene var i alle fall prikk like 🙂 Og noen andre så vi ikke der. De to gutta er superkoselige og vet ikke hva godt de skal gjøre for gjestene. Maten er hjemmelaget, fransk og helt nydelig. Jeg spiste pannestekt foie gras til forrett og kamskjell på blomkålkrem til hovedrett.

IMG 3899

IMG 3903

Jeg stortrivdes der og dit skal jeg garantert tilbake. Her er man nødt til å bestille bord noen dager på forhånd.

En restaurant på et litt annet nivå er Le Bistrot Gourmand. Denne restauranten er en topprestaurant med helt vidunderlig mat. Selvsagt er prisene langt høyere enn på de to foregående restaurantene, men jeg synes det er verdt det. Her bestilte vi en set meny på 6 retter og tilhørende viner. Jeg husker ikke nøyaktig hva vi spiste eller drakk, men jeg husker i alle fall en nydelig seabass, lammecarré og foie fras. Og så dessertene da, OMG. Altl smakte nydelig.

IMG 3962

Servicen var profesjonell, men heller ikke mer. Hvis jeg skal si noe «negativt» om restauranten, eller om denne typen restauranter, må det bli at de som regel mangler den koselige stemningen man finner på mer folkelige steder. Det er mer formelt på en måte. Det er helt greit, men hvis jeg bare spiser på denne typen restauranter begynner jeg å kjede meg.

Jeg liker også godt å spasere langs strandpromenaden, Promenade des Anglais  som ble anlagt av engelskmenn på 1800-tallet. Her kan man møte en og annen kjendis på vei ut til middag kanskje. Det syder av liv her, og det er serveringssteder som selger både mat og drikke. Det ligger også flere eksklusive restauranter her.

Vi pleier å spise lunch på Lido Beach Bar, den ligger helt i vannkanten og det er superkoselig å slå seg ned her. God mat har de også, hovedsaklig sjømat.

IMG 3946

En annen strandrestaurant som er verdt et besøk er restaurant Blue Beach.  Den ligger også langs Promenade des Anglais, rett i nærheten av Hotel Negresco.

IMG 3935

IMG 3936

Blomstermarkedet er også verdt å få med seg, det åpner kl 0600 hver dag utenom mandag og er en fryd for øyet, også for de som egentlig ikke bryr seg om blomster. Her selges også grønnsaker, frukt, krydder og mye annet.

IMG 1143

IMG 2527

IMG 2528

IMG 3967

Jeg elsker også å besøke de mange spesialbutikkene i Gamlebyen, for eksempel denne ostebutikken

IMG 3965

Jeg vil også anbefale en tur til Matissemuseet  eller Chagallmuseet, det er ikke lenger unna sentrum enn at man kan spasere dit.  Det er oppoverbakke så hvis man ikke orker det kan man ta Buss nr 15 fra Gallerie Lafayette.

Nice er så fint plassert og det er superenkelt å komme seg rundt, det går tog i alle retninger. Ferger er også en mulighet, blant annet over til Korsika – tror det tar ca 6 timer. Om ikke lenge blir det også enklere å ta seg til og fra flyplassen da de snart er ferdig med å legge skinnegang for trikken. Da kan man slippe køene og komme til sentrum på ganske kort tid.

Det er selvsagt ikke vanskelig å finne overnattingssteder i Nice. Mange foretrekker et av hotellene langs strandpromenaden, de finnes i flere prisklasser. Selv pleier vi å bo på Hotel Aston La Scala og det er flere grunner til det. Det ligger omtrent like langt fra strandpromenaden som fra Gamlebyen, bare noen få minutters gange. Selve hotellet er 4-stjerners og jeg er fornøyd med rommene. Badene er ganske store og har både dusj og badekar (separat). Det er gode senger og delikat sengetøy. På takterrassen er det svømmebasseng og flott utsikt over byen. Her er det også en bar med godt utvalg av forskjellige drikkevarer og underholdning noen ganger per uke.

IMG 3907

Ellers kan du få flere tips ved å lese innlegget Tips fra Cannes og Antibes  om du vil. Disse byene ligger bare en kort togtur fra Nice. Om du vil ta en lenger tur, ca 2 timer mener jeg å huske, kommer du til Marseille, her anbefaler jeg å spise bouillabaisse på nydelige Chez Fonfon.

Det blir nok ikke så lenge før vi tar en ny tur til Nice, men først er det en del andre reiser som skal gjennomføres.

[wzslider]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *