Haloumisalat med skinke og bønner

Fullsizeoutput 4338

Jeg er nesten avhengig  av salat, både som selvstendig rett og som tilbehør. Jeg spiser salat i alle former og med alle mulige ingredienser. Jeg tror aldri jeg har smakt en salat jeg ikke har likt. Man kan jo bruke alt man ønsker når man setter sammen en salat, både frukt og grønnsaker, kjøtt, fisk, egg – ja, alt mulig egentlig.

Personlig er jeg veldig glad i haloumi så det bruker jeg ganske ofte, ikke bare i salater, men som tilbehør til vegetarretter etc.

Denne salaten består også av haloumi og har fått følge av både bønner og skinke + grønnsaker. Dette er en lunch- eller middagssalat og man kan gjerne lage en rømmedressing eller tzatziki ved siden av, ellers smaker det godt med ferske rundstykker.

Ingredienser:

 • 1 pk haloumi
 • 10 cherrytomater
 • 1 avocado
 • 1 stykke god, lettrøkt skinke i terninger
 • 1 vårløk
 • 1 pk røde kidneybønner
 • salat
 • Saft av 1/2 sitron
 • olivenolje + sitroneddik
 • syltet rødløk

Fremgangsmåte:

 • Del grønnsakene og legg dem lagvis i en bolle
 • Del halloumi i skiver og skinke i terninger og stek i litt olje
 • Pass på at halloumien ikke steker for lenge ellers blir den som gummi
 • Legg skinke og haloumi over grønnsakene og nyt

IMG 3717

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *