Laksepai med spinat, grønnkål og feta

Fullsizeoutput 4396

Da jeg laget denne paien i helgen var det mest for å få brukt opp rester. Men da jeg spiste den fikk jeg virkelig en ny favoritt, denne er intet mindre enn knallgod. Jeg brukte hvetemel i bunnen, men neste gang vil jeg bruke grovere mel og dermed blir jo denne retten supersunn også.

Om du bare skal lage en pai i ditt liv så anbefaler jeg deg å lage denne, jeg kan ikke skjønne at det er mulig å lage en bedre pai enn dette.

Dere får her oppskriften på paibunn med hvetemel, men dette kan du bare endre selv. Det skal altså jeg gjøre.

 

Bunn:

  • 150 gram smør i terninger
  • 200 gram hvetemel
  • 3 ss kaldt vann
  • Kna smøret inn i deigen og spe med vann så du får en smidig deig. (bruk gjerne kjøkkenmaskin)
  • Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet ca 1 time
  • Kjevle den ut eller press den ned i en smurt paiform
  • Prikk bunnen med en gaffel
  • Forstek bunnen i ca 15 minutter ved 200 grader til den begynner å få en svak brunfarge
  • Deigen kan være hard når du tar den ut av kjøleskapet, men la den ligge på benken noen minutter så ordner det seg.

Fyll:

  • 1/2 pakke frisk spinat (vasket)
  • 1/2 pakke grønnkål (vasket)
  • 1 løk i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 5 cherrytomater delt i to
  • ca 100 gram fetaost i terninger
  • ca 10 cm purre i tynne skiver
  • 3-400 gram laksefilét i terninger
  • 3 egg
  • 250 gram melk
  • sat og pepper
  • litt koriander eller persille, hakket (kan sløyfes)

IMG 3827

  • Fres løk, hvitløk og purre til det blir blankt og mykt
  • Tilsett spinat og grønnkål til spinaten faller sammen
  • Ha blandingen over i paiskallet
  • Fordel tomater og feta over
  • Tilsett til slutt laksen og dryss over litt urter
  • Dryss over litt salt og pepper
  • Pisk sammen egg,melk og krydder
  • Hell blandingen over i paiskallet
  • Stek paien på 200 grader i ca 40 minutter til paien har stivnet
  • Serveres med en god salat og en saus av creme fraiche og lime

IMG 3831

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *