Da jeg laget denne paien i helgen var det mest for å få brukt opp rester. Men da jeg spiste den fikk jeg virkelig en ny favoritt, denne er intet mindre enn knallgod. Jeg brukte hvetemel i bunnen, men neste gang vil jeg bruke grovere mel og dermed blir jo denne retten supersunn også.
Om du bare skal lage en pai i ditt liv så anbefaler jeg deg å lage denne, jeg kan ikke skjønne at det er mulig å lage en bedre pai enn dette.
Dere får her oppskriften på paibunn med hvetemel, men dette kan du bare endre selv. Det skal altså jeg gjøre.
Bunn:
- 150 gram smør i terninger
- 200 gram hvetemel
- 3 ss kaldt vann
- Kna smøret inn i deigen og spe med vann så du får en smidig deig. (bruk gjerne kjøkkenmaskin)
- Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet ca 1 time
- Kjevle den ut eller press den ned i en smurt paiform
- Prikk bunnen med en gaffel
- Forstek bunnen i ca 15 minutter ved 200 grader til den begynner å få en svak brunfarge
- Deigen kan være hard når du tar den ut av kjøleskapet, men la den ligge på benken noen minutter så ordner det seg.
Fyll:
- 1/2 pakke frisk spinat (vasket)
- 1/2 pakke grønnkål (vasket)
- 1 løk i tynne skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 5 cherrytomater delt i to
- ca 100 gram fetaost i terninger
- ca 10 cm purre i tynne skiver
- 3-400 gram laksefilét i terninger
- 3 egg
- 250 gram melk
- sat og pepper
- litt koriander eller persille, hakket (kan sløyfes)
- Fres løk, hvitløk og purre til det blir blankt og mykt
- Tilsett spinat og grønnkål til spinaten faller sammen
- Ha blandingen over i paiskallet
- Fordel tomater og feta over
- Tilsett til slutt laksen og dryss over litt urter
- Dryss over litt salt og pepper
- Pisk sammen egg,melk og krydder
- Hell blandingen over i paiskallet
- Stek paien på 200 grader i ca 40 minutter til paien har stivnet
- Serveres med en god salat og en saus av creme fraiche og lime