Jeg spiser vegetarmat ca 2 ganger per uke og da gjelder det å variere måten jeg serverer det på. Denne curryen er litt sterk, så hvis du ikke er så glad i sterk mat bør du være forsiktig med chilien og curryen i alle fall. Men om du derimot foretrekker skikkelig sterk mat bør du øke mengden.
Som tilbehør serverte jeg raita og naan, du finner oppskrift lenger ned i innlegget
Kokt ris synes jeg også hører sammen med denne type mat
Ingredienser:
- 1 boks kokosmelk, ikke light
- 1 løk i skiver
- 5 hvitløkfedd, hakket
- 1/2-1 rød chili, finhakket
- 2 ss frisk ingefær, revet
- 4 ts rød currypaste
- 1 boks hernetiske tomater
- 1/2 søt paprika i små terninger
- 1 aubergine i skiver
- 1/2 agurk
- 1 pakke kikerter
- 1 ss fishsauce
- 1/2 lime
- litt sukker
- frisk koriander hvis du liker
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i skiver, dryss på salt og la den svette i ca 10 minutter
- Tørk av saltet
- Ha olje i gryten og fres løken et par minutter
- Tilsett chili, ingefær og hvitløk og la det frese med 1/2 minutt
- Tilsett currypaste og bland godt
- La det surre sammen et par minutter
- Tilsett tomatboksen og kokosmelken
- Tilsett paprika aubergine og kikerter
- La curryen trekke ca 20 minutter til grønnsakene er ferdige
- Smak til med fishsauce, lime og sukker
- Dryss evt frisk koriander over
Tilbehør:
- Jasminris
- nanbrød
- raita
Raita:
- 1/2 boks gresk eller tyrkisk yoghurt
- 1/2 agurk
- 2 tomater
- litt purre
- 1 neve mynte
- litt spisskummen
- salt og pepper
- La den stå på benken i 20-30 minutter
Fremgangsmåte:
- Riv akurken grovt, legg den i en bolle og dryss på litt salt
- Klem ut vannet den har avgitt
- Bland agurken med yoghurten
- Finhakk resten av ingrediensene og bland oppi
- Smak til med salt og pepper
- La stå i kjøleskapet minst 1 time for at smakene skal få “satt seg”.
Naanbrød:
- 1 pakke tørrgjær
- 4 ss lunken melk
- 2 ss sukker
- 450 g hvetemel
- 1/2 ss bakepulver
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- 1 dl melk
- 1 egg
- 2 ss smeltet smør
Fremgangsmåte:
- Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle
- La bollen stå på benken noen minutter
- Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett gjærblandingen
- Tilsett så melk, egg, smør og yoghurt
- Kjør i foodprosessor ca 10 minutter til du har en blank og smidig deig
- La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 1 time (det går fint å la den heve lenger også)
- Ha deigen ut på et melet underlag og tilsett evt mer mel hvis den er for løs
- Del opp deigen og kjevle ut naanbrødene i den størrelsen du ønsker (jeg fikk 10 naanbrød av denne porsjonen)
- Du kan smaksette dem etter ønske
- Legg et klede over de ferdige brødene hvis du ikke skal servere dem umiddelbart