Pizzasnurrer er fint som turmat eller en enkel lunch. Man kan fylle dem med det man har, for eksempel skinke eller kjøttsaus, eller bare grønnsaker. Disse snurrene har jeg fylt med en enkel pizzasaus, skinke og ost. Godt smaker det i alle fall.
Snurrene er fine å fryse også, men de bør tines langsomt og få ca 5 minutter i ovnen før de spises.
Jeg har laget en deig med kun hvetemel, men det er ingenting i veien for å lage den grovere heller. Man gjør som man har lyst til.
Ingredienser deig:
- 7 dl hvetemel
- 2 ss olivenolje
- 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
- Ha mel, olje og salt i bakebollen
- Tilsett mesteparten av vannet
- Rør gjæren ut i resten av vannet og ha i bakebollen
- Bruk kjøkkenmaskin og elt deigen i ca 10 minutter
- Sett til heving under plast til deigen har dobbel størrelse, 50-60 minutter
- Ha deigen på benken og del den i to
- Kjevle hver del til en avlang firkant, ca 30 x 50 cm.
- Smør tomatsausen utover og legg på revet ost og skinke
- Rull deigen sammen til en pølse
- Skjær hver pølse i skiver og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett, ca 8 snurrer per pølse
- Dryss over litt ekstra ost
- Etterhev snurrene ca 20-30 minutter
- Stekes på 225 grader over/ undervarme på midterste rille i ca 20 minutter
Tomatsaus og fyll:
- Ca 200 gram kokt skinke, strimlet
- Ca 200 gram ost, gjerne Jarlsberg, revet
- 2 bokser hermetiske tomater, hakket
- 1 liten løk
- 2 fedd hvitløk
- frisk basilikum eller andre urter
- salt og pepper
- Surr løk og hvitløk i litt olje til det blir mykt
- Tilsett tomatene
- la putre på platen 15-20 minutter til det tykner
- Tilsett urtene og smak til med salt og pepper
- Avkjøles før det smøres på deigen