Sennepsglasert lammecarré med mos, sopp og tomater

IMG 3703

Lammecarré er en fantastisk råvare. Kjøttet smaker ekstra godt når det stekes på beinet og det ser også flott ut på tallerkenen. Det er heller ikke noe hokus pokus å tilberede, man krydrer og steker, that’s it. Denne delen av lammet er min absolutte favoritt og den beste kjøper jeg hos min lokale slakter Ertnes i Moss.

Lammecarré er ikke billig mat, men jeg synes det er verdt prisen – man spiser ikke denne maten så ofte.

 

 Fremgangsmåte:

  • Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 1 time før det skal tilberedes for at det skal få romtemperatur
  • Krydre med salt og pepper
  • Brun i pannen så det får stekeskorpe

Fullsizeoutput 4331

  • Legg over i ildfast form
  • Bre grov sennep over

Fullsizeoutput 4332

  • Stikk steketermometer i den mest kjøttfulle delen
  • Stekes midt i ovnen ved 150 grader i 20 minutter ca
  • Sett opp temperaturen til 200 grader de siste 5 minuttene
  • Kjøttet er ferdig når det har en kjernetemperatur på 55 grader
  • La det hvile på benken i 15 minutter før servering

 

Mos

Jeg vet ikke hva jeg skal kalle denne mosen fordi det ikke er potetmos eller rotmos, men en blanding. Det er en blanding som smaker helt nydelig.

  • 6 mandelpoteter
  • 1/2 søtpotet
  • 2 gulrøtter
  • creme fraishe
  • salt og pepper
  • 1 ss smør

Fullsizeoutput 4333

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *