Dette er ordentlig digg mat og sausen er virkelig et kapittel for seg. Den er for det første knallgod og for det andre proppfull av syndige kalorier. Kan jo ikke bli bedre enn det
Jeg har pakket svinefiléten inn i skinke, urter og mozarellaost før jeg stekte den, det kan jeg virkelig anbefale.
Svinefilét kan lett bli for tørr synes jeg, så det er viktig at den ikke steker for lenge. Kjernetemperaturen bør ligge på ca 68 grader, og vær OBS på at den fortsetter å «steke» etter at du har tatt den ut av ovnen. Du bør derfor ta den ut når steketermometeret viser ca 64 grader, da vil den ha ca 68-70 grader etter 20 minutters hviletid. Det er også viktig at kjøttet har romtemperatur når du setter det i ovnen og at steketemperaturen ikke er for høy.
Alt kjøtt bør hvile ca 15-20 minutter etter stekingen ellers siver kjøttkraften ut når du skjærer i det og det blir tørt og smakløst.
Ingredienser:
- indre- eller ytrefilét av svin, ca 200 g per person
- havsalt og nykvernet pepper
- skinke, gjerne Serranoskinke for der er skivene store
- 1 pakke mozarellaost
- diverse urter, salvie, basilikum el.l.
- smør eller olje til steking
Fremgangsmåte:
- Brun fileten på alle sider
- Legg skinkeskiver på en fjøl
- Plassér filètent oppå skinken
- Legg mozarella og urter oppå filéten
- Pakk skinken rundt filéten
- Legg dette over i et ildfast fat
- Sett stekeovnen på 160 grader over- og undervarme
- Sett inn steketermometer
- Stek til steketermomemeteret viser 65 grader
- La kjøttet hvile i 20 minutter dekket av aluminiumsfolie før du skjærer det opp
Appelsin- og fløtesaus
- 2 1/2 dl appelsinjuice
- 3 dl kremfløte eller matfløte
- 1 dl kjøttbuljong
- 2 fedd hvitløk
- noen estragonblader, hakket – evt krydder
- salt og pepper
- Ha alle ingrediensene i kjelen og kok opp. La det småkoke så det har kokt inn til ca 1/3.
- Tilsett gjerne 1 ss smør før servering