Når det er skikkelig dårlig vær ute bruker jeg gjerne dagen til å bake. Jeg liker godt å bake gjærbakst og fryseren er rett som det er full av forskjellige godbiter.
Fylte horn er jo kjempegodt og smaker selvsagt best når de er nystekt, men lar du dem få noen minutter i ovnen etter at de har vært fryst smaker de også godt.
Ingredienser:
- 5 dl melk
- 100 g usaltet smør
- 50 g gjær
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1,4 l hvetemel
Fyll:
- Kokt skinke og revet ost
Pensling:
- 1 egg
- 1 ss melk
- Dryss evt revet ost eller valmuefrø over før steking
Fremgangsmåte:
- Varm opp melken og ha i smøret slik at det smelter
- Avkjøl til ca 37 grader
- Løs opp gjæren i melken
- Tilsett salt og sukker
- Tilsett melet til slutt
- Elt det hele sammen i kjøkkenmaskin ca 10 minutter
- La deigen heve under plast ca 1 time
- Ha leiven på bakebordet og del den i to
- Kjevle hver leiv ut til en sirkel
![fullsizeoutput_3ff4.jpeg Fullsizeoutput 3ff4](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2017/09/fullsizeoutput_3ff4.jpeg)
- Del hver sirkel opp i 8 trekanter
![IMG_1933.JPG IMG 1933](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2017/09/IMG_1933.jpg)
- Legg revet ost og skinkestrimler på den bredeste enden
![IMG_1934.JPG IMG 1934](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2017/09/IMG_1934.jpg)
- Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden
- Bøy hornene litt og legg dem på bakepapirkledt stekeplate
![IMG_1935.JPG IMG 1935](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2017/09/IMG_19351.jpg)
- Etterheves i ca 45 minutter
- Visp egget med melk og pensle hornene
- Dryss over revet ost eller valmuefrø
![IMG_1937.JPG IMG 1937](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2017/09/IMG_1937.jpg)
Steking:
- 225 grader over og undervarme, midt i ovnen ca 20 minutter
- Avkjøles på rist