Jeg har flere oppskrifter på loff, du finner en HER en HER og en HER. Det som kjennetegner denne oppskriften er at den er veldig enkel og kjapp, og dessuten veldig god. Sprø skorpe har den også. I det siste har jeg begynt å bake denne loffen når vi skal ha reker eller andre skalldyr og det er en veldig bra kombo synes jeg.
Jeg har brukt tørrgjær i denne loffen, men du kan selvsagt bruke vanlig gjær også.
Det går veldig bra å fryse den og når du skal tine den lar du den bare ligge på benken til den er nesten tint og deretter setter du den i stekovnen noen minutter. Da blir den nesten som nybakt med skikkelig sprø skorpe.
Opskriften gir 2 loff
- 1 kg hvetemel
- 1 ts salt
- 1 pakke tørrgjær
- 7 dl vann, lunkent
Fremgangsmåte:
- Ha melet i eltebollen og tilsett salt og tørrgjær
- Ha i vannet og elt deigen sammen i ca 12 minutter på laveste hastighet
- Dekk så bollen med plastfolie og la den heve i ca 1 time
- Smør 2 brødformer på ca 1 1/2 liter med formfett
- Ha deigen på bakebordet og del den i to like store deler
- Forme dem til 2 brød og legg dem i formene
- Smør brødene med kalt vann
- Dekk formene med plastfolie og la dem etterheve i ca 45 minutter
- Sett stekovnen på 220 grader
- Stek loffene på nest nederste rille i 35-40 minutter til de er gyllenbrune på toppen
- Avkjøles på rist