Jeg elsker aubergine og bruker det ofte, så jeg prøver stadig å finne nye måter å bruke den på. Den passer til alt mulig synes jeg, i gryter, i gratenger, stekt og bakt, alt med aubergine er godt etter min mening. Og som alt annet med aubergine synes jeg denne retten smakte nydelig
Jeg tror du vil synes det samme
Du finner andre retter med aubergine HER.
Ingredienser:
- 3 auberginer delt i skiver på langs
- 2 bokser gode tomater
- 2-3 ss tomatpuré
- 1 boks kidneybønner
- 2-3 ss balsamicoeddik
- 1 rødløk i skiver
- 1 gul squash i skiver
- 3 hvitløkfedd
- ca 150 gram revet parmesan
- 1 pakke fersk mozarella
- litt panko eller griljermel
- Lasagneplater, antall etter eget ønske
- diverse friske urter, jeg brukte basilikum, persille og oregano (Bruk det du har)
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i skiver på langs
- Legg dem utover på kjøkkenpapir og strø over salt (trekker ut bitterstoffene)
- La dem stå i ca 20 minutter og svette, tørk deretter godt av dem
- Del opp grønnsakene, bortsett fra aubergine, og surr dem i olivenolje til det er mykt
- Tilsett tomater, bønner, tomatpuré og urter
- La surre i ca 15-20 minutter
- Smak til med krydder
- Smør en form med olivenolje og legg tomatblandingen i bunnen
- Legg deretter et lag aubergineskiver

- Dryss over parmesanost
- Legg over lasagneplater
- Legg på et lag av tomatblandingen igjen, deretter aubergineskiver


- Del den ferske mozarellaen i skiver og legg over
- Fortsett til du har brukt opp alt
- Dryss et lag revet parmesan på toppen og dryss over panko og litt oreganokrydder

- Stekes i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter
Jeg serverte lasagnen med to enkle og gode sauser.

Den hvite sausen består av
- 1/2 boks creme fraishe
- saft og skall av 1/2 økologisk sitron
- litt dill
- salt og pepper
Den andre sausen består av:
- 1 avocado
- 1/2 pakke fetaost
- 1 sjalottløk, finhakket
- 4 sherrytomater, finhakket
- forskjellige friske urter, basilikum, estragon, persille
- 3 ss god olivenolje
- saft av 1/2 sitron
Mos avocado og fetaost sammen og tilsett de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.