Jeg elsker aubergine og bruker det ofte, så jeg prøver stadig å finne nye måter å bruke den på. Den passer til alt mulig synes jeg, i gryter, i gratenger, stekt og bakt, alt med aubergine er godt etter min mening. Og som alt annet med aubergine synes jeg denne retten smakte nydelig 🙂
Jeg tror du vil synes det samme 🙂
Du finner andre retter med aubergine HER.
Ingredienser:
- 3 auberginer delt i skiver på langs
- 2 bokser gode tomater
- 2-3 ss tomatpuré
- 1 boks kidneybønner
- 2-3 ss balsamicoeddik
- 1 rødløk i skiver
- 1 gul squash i skiver
- 3 hvitløkfedd
- ca 150 gram revet parmesan
- 1 pakke fersk mozarella
- litt panko eller griljermel
- Lasagneplater, antall etter eget ønske
- diverse friske urter, jeg brukte basilikum, persille og oregano (Bruk det du har)
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i skiver på langs
- Legg dem utover på kjøkkenpapir og strø over salt (trekker ut bitterstoffene)
- La dem stå i ca 20 minutter og svette, tørk deretter godt av dem
- Del opp grønnsakene, bortsett fra aubergine, og surr dem i olivenolje til det er mykt
- Tilsett tomater, bønner, tomatpuré og urter
- La surre i ca 15-20 minutter
- Smak til med krydder
- Smør en form med olivenolje og legg tomatblandingen i bunnen
- Legg deretter et lag aubergineskiver
- Dryss over parmesanost
- Legg over lasagneplater
- Legg på et lag av tomatblandingen igjen, deretter aubergineskiver
- Del den ferske mozarellaen i skiver og legg over
- Fortsett til du har brukt opp alt
- Dryss et lag revet parmesan på toppen og dryss over panko og litt oreganokrydder
- Stekes i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter
Jeg serverte lasagnen med to enkle og gode sauser.
Den hvite sausen består av
- 1/2 boks creme fraishe
- saft og skall av 1/2 økologisk sitron
- litt dill
- salt og pepper
Den andre sausen består av:
- 1 avocado
- 1/2 pakke fetaost
- 1 sjalottløk, finhakket
- 4 sherrytomater, finhakket
- forskjellige friske urter, basilikum, estragon, persille
- 3 ss god olivenolje
- saft av 1/2 sitron
Mos avocado og fetaost sammen og tilsett de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.