Bryggerikaia i Bodø – verdt et besøk

IMG 0189

Jeg liker å forhøre meg med lokalkjente for å få tips om restauranter når jeg skal besøke et sted. Det gjorde jeg denne gangen også, og det var absolutt et smart trekk å spørre Anne som har vært i Bodø mange ganger. Det er greit å lete på Tripadvisor, men jeg har blitt «lurt» mange ganger.

Denne gangen gikk vi altså på Bryggerikaia som ligger i de tidligere lokalene til Bodø Aktiebryggeri på kaia. De har servering både ute og inne og har både kjøtt og fisk på menyen. Det ble selvsagt fisk på oss siden vi omtrent satt oppi fiskebåtene. Dagens fangst var pannestekt kveite og den ble servert på en sopp- og aspargesrisotto. Himmel og hav så nydelig, det var en innertier altså. Kveita smeltet i munnen og risottoen var akkurat passe kokt. Jeg tror ikke jeg glemmer den middagen med det første.

IMG 0190

 

Jørn valgte restaurantens signaturrett som var grillet tørrfisk med tradisjonelt tilbehør som bacon, rotfrukter og poteter. Ingen av oss hadde smakt det før, men visste at det er en tradisjonsrett i Nord-Norge og at vi selvsagt måtte prøve den på turen vår. Jeg har et hatforhold til alt som har med klippfisk å gjøre, det er en av de få tingene jeg ikke klarer å spise. Men tørrfisk har jeg ikke smakt så derfor måtte jeg så klart smake på Jørns. For å si det sånn så synes jeg den var bedre enn klippfisk og at jeg tror jeg hadde klart å spise en liten porsjon av den. Det skal jeg også gjøre – enten i Svolvær eller Tromsø tror jeg.

 

IMG 0191

 

Betjeningen var flinke og serviceminded, så vi følte oss godt ivaretatt. Har absolutt lyst til å spise her flere ganger så det må kanskje bli en ny Bodøtur på oss.

Da vi skulle gå fikk vi oppleve en av de vakreste solnedgangen jeg noengang har sett.  Det var ikke bare jeg som brukte  kameraet på iPhonen flittig den kvelden.

IMG 0194

IMG 0197

 

Jeg anbefaler restauranten på det varmeste.

IMG 0198

IMG 0200

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.