Vegetarfestivalen i Oslo

IMG 3921

Oslo Vegetarfestival fant sted nå i helgen, lørdag 7. og søndag 8. mai.. Jeg har ikke vært på denne festivalen tidligere og ble svært positivt overrasket, den var både større og bedre enn andre vegetarfestivaler jeg har besøkt.

Jeg er ikke vegetarianer, men kan vel heller kalle meg for en fleksitarianer kanskje. Jeg spiser både kjøtt og fisk, men foretrekker stadig oftere vegetarmat. Å kalle seg fleksitarianer er for mange bare et tullebegrep, men det er faktisk et helt reelt begrep som startet opp i 2003, og for alvor ble kjent i 2008. Det ble en trend rundt i verden, og denne trenden har stadig vokst seg sterkere. Når jeg velger å spise stadig mer vegetabilsk mat er det både på grunn av at det smaker nydelig, men selvsagt også på grunn av bærekraftighet, helsegevinst og med tanke på dyrene.

Vegetabilsk kosthold begynner absolutt å «ta av» her i landet også, men sammenlignet med mange andre land ligger vi et stykke etter. På de fleste typer restauranter i Europa finnes det bra utvalg av vegetarretter og selv på  Michelinnivå  finnes det egne vegetartilbud. Det er helt fantastisk og minst like godt som det andre som serveres. I Asia og Afrika har jo vegetarmat stått på menyen i alle år.  Jeg håper Norge følger etter snart.

Oslo vegetarfestival ble arrangert for første gang i 2010, og har stadig vokst seg større. I fjor var det ca 6000 som var innom, i år hadde over 20000 meldt sin interesse. Det var lang kø utenfor da vi kom, men vi hadde kjøpt billetter på nettet og kom rett inn, så husk det til neste år. Festivalen arrangeres på området mellm DogA og Kulturkirken Jacob. Inne i kirken arrangeres foredrag og inne i DogA selges stort sett produkter som, såper, kremer, bøker, helsekost, drikke og mye mer. I et stort  telt mellom disse to sprer det seg all verdens herlige dufter av mat. Det virker som halve verden er på plass her akkurat disse dagene, vi finner mat fra Indonesia, India, Mexico, Spania, Norge  og mange andre steder. Og smaksprøver var det nok av, det var bare så synd at man rett og slett ikke klarer å smake på alt man har lyst til.

Jeg spiste en vegetarburger som smakte aldeles nydelig. Dessverre fikk jeg ikke smakt på wrap, taco eller rawcake – det var ikke plass. Heller ikke vegetarisk softice smakte jeg på, så egentlig burde man besøke festivalen begge dager. Jeg skal selvsagt besøke festivalen neste år og det vil jeg absolutt oppfordre andre til å gjøre også.

Nedenfor følger et lite bildedryss med inntrykk.

IMG 3904

IMG 3906

IMG 3907

IMG 3909

IMG 3912

IMG 3913

IMG 3914

IMG 3915

IMG 3916

IMG 3919

IMG 3920

IMG 3922

IMG 3923
IMG 3917
IMG 3949
[wzslider]
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *