Rekesalat med mango, avocado og wasabi

IMG 3756

Denne salaten tar utgangspunkt i en salat jeg fikk jeg servert på en restaurant for noen uker siden. Jeg har prøvd å gjenskape den her, og fått til noe som ligner selv om det ikke smaker helt likt. Den er frisk og god og smaker selvsagt litt spicy på grunn av wasabien, men du bestemmer selv hvor mye wasabi du vil bruke.

Jeg brukte ferske reker, men har du det travelt og ikke vil bruke tid på å rense rekene kan du selvsagt bruke reker på glass også, men det blir ikke like godt. En annen mulighet er å lage salaten uten reker og sette et fat med ferske reker på bordet og la folk blande sin egen salat. Da slipper du jobben med å rense rekene.

IMG 2975

Salaten passer utmerket både som lunchrett og til middag

 

 Ingredienser:

  • 1 kg ferske reker
  • 1 moden mango i terninger
  • 1 avocado i terninger
  • 4-5 lettkokte asparges
  • 1 vårløk i ringer
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/4 agurk uten «innmat» i terninger
  • 1 lite stykke søt paprika i små terninger
  • god olivenolje
  • wasabipasta etter smak og behag

Fremgangsmåte:

  • Rens rekene og sett dem tiside
  • Skjær opp alle ingrediensene og bland dem forsiktig sammen
  • Tilsett rekene
  • Bland wasabi og god olivenolje
  • Hell forsiktig over salaten

Om du ønsker kan du gjerne lage en dressing som du serverer ved siden av.

Foccacia smaker deilig som tilbehør

IMG 3758

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *