Dette er en skikkelig digg rett som jeg tror de aller fleste liker, av de som spiser kjøtt da. Disse kjøttbollene både lukter og smaker av Italia slik at i alle fall jeg får lyst på en tur dit igjen. Enkelt å lage er det også og ikke spesielt tidkrevende.
Om du slenger med en deilig grønn salat så blir det perfekt etter min mening.
Ingredienser kjøttboller:
- 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
- 2 ss hakket, frisk oregano
- 2 ss hakket, frisk basilikum
- 1/2 dl parmesanost, revet
- 1 egg, sammenvispet
- 4 hvitløkfedd, hakket
- havsalt og pepper
Ingredienser tomatsaus:
- 1 ss olivenolje
- 1 løk, hakket
- 3 hvitløkfedd, hakket
- 1/4 squash i terninger
- 1/2 ts sukker
- 1 boks italienske tomater
- 1 neve basilikum, grovhakket
Topping:
- Revet mozarellaost
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør godt sammen
- Rull ganske store kjøttboller, ca 1 ss
- Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 30 minutter
Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Godt.no