Indisk Daal – linsegryte

IMG_3440

Hvem liker ikke indisk mat? For meg er det noe av det beste som finnes. Spesielt er jeg glad for at man kan «trylle « fram de deiligste vegetarretter bare ved hjelp av spicy krydder, grønnsaker og linser.

Daal er også en vegetarrett., en linsegryte som er en av de mest brukte rettene i India. Den er rask å lage, er mettende og billig. Det sies at man også skal bli vakker og få fin hud av den. Haha.

Ved siden av gryten serveres det som regel ris, naan og raita.

Ingredienser:

  • 1 gul løk, hakket
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 stor rød chili uten frø, hakket
  • 3 ts rød chilipasta
  • Olje til steking
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 vårløk i ringer
  • 4 gulrøtter, revet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 pk kikerter, Go green, skylt
  • 1 pk røde linser, Go green, skylt
  • litt salt
  • saft av 1 lime
  • frisk koriander, hakket

Fremgangsmåte:

  • Surr løk, hvitløk og chili i litt olje i gryten
  • Tilsett currypasta, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og finhakket ingefær
  • Rør godt sammen
  • Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk og kok opp
  • Tilsett revet gulrog og vårløk
  • La det småkoke noen minutter
  • Ha i kikerter og linser
  • Varm opp
  • Smak til med limesaft, salt og pepper
  • Smak til om det trenger mer krydder

Til servering:

  • Naanbrød
  • Raita
  • Ris
  • Lime
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.