Sitronpai i glass

IMG 3461

Jeg er glad i sitronpai, og lager det innimellom. Men noen ganger blir det for mye å lage en hel pai hvis vi bare er 2-3 som skal spise. Jeg lager derfor ofte desserter i porsjonsglass eller i små former. Det er jo ganske dekorativt også.

Denne oppskriften fant jeg på nettet, men har også min egen på bloggen. Den finner du HER.

I oppskriften jeg fant står det 2 dl sitronsaft, jeg synes imidlertid det ble for surt så jeg vil heler anbefale 1 eller 1,5 dl.

Dessuten bør desserten stå på benken i minst 30 minutter før den skal spises. Hvis du tar den rett ut av kjøleskapet er kjeksbunnen så hard at det er vanskelig å dele den med skjeen.

 

 Ingredienser:

  • 120 g havrekjeks, Digestive eller lignende
  • 2 ss sukker, gjerne demerarasukker
  • 60 g smeltet smør
  • 1 klype flaksalt
  • 1-2 dl ferskpresset sitronsaft, bruk helst Amalfi-sitroner
  • 4 egg
  • 100 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 100 g smør
  • 3 eggehviter
  • 180 g sukker

 

Fremgangsmåte:

  • Knus kjeksen til fine smuler.
  • Bland sammen kjekssmuler, sukker, smeltet smør og salt .
  • Fordel smulene i glassene og sett det kjølig så lenge.
  • Hell sitronsaften over i en kasserolle og gi den et oppkok.
  • Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene.
  • Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens du pisker
  • Hell alt tilbake i kasserollen, og la blandingen få et skikkelig oppkok under konstant pisking.
  • Trekk kasserollen vekk fra varmen.
  • La kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret.
  • Fordel sitronkremen over kjekssmulene og sett glassene i kjøleskapet.

Marengs

  • Lag marengsen rett før servering. 
  • Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle.
  • Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen er varm, cirka 60 grader.
  • Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet (bruk mikser/håndmikser) til marengsen blir tykk, blank og romtemperert.
  • Topp sitronkremen med marengs og brenn av marengsen med en  gassbrenner (crème brûlée-brenner).
IMG 3462
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *