Skrei med gulrotpuré og appelsinsaus

IMG 3382

Jeg blir aldri lei skrei og torsk så det spiser vi ofte når det er sesong. Det er mange oppskrifter på bloggen, bare velg og vrak. Denne gangen får dere oppskrift på en rett som er både fargerik og frisk i smaken.

Som tilbehør har jeg altså laget en appelsinsaus som jeg ikke har prøvd til skrei før, det var en super match. Jeg laget også parmesanpoteter ved siden av, også en match. Så jeg kan trygt anbefale denne enkle, deilige og kanskje litt uvanlige kombinasjonen med skrei.

 

Ingredienser:

  • 800 gram skreiloin (eller filét)
  • Sitron
  • Salt, pepper og olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  • Tørk av fisken og legg den på et kjøkkepapir
  • Dryss over grovt salt på begge sider
  • La det stå i ca 10 minutter
  • Skyll av saltet og tørk
  • Dryss på salt og sitronpepper
  • Legg den over i en ildfast form
  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Stek fisken ca 12 minutter og sjekk at den er ferdig (den skal flake seg når du trykker forsiktig med en skje) Steketiden er avhengig av tykkelsen på stykkene så du må prøve deg frem
 

Gulrotpuré:

  • 8-10 gulrøtter
  • 2 ss smør
  • 2 ts revet ingefær
  • sitronsaft
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell og del gulrøttene i skiver
  • Kok dem helt møre, ca 20 minutter
  • Mos gulrøttene med en stavmixer eller med en gaffel
  • Tilsett revet ingefær, sitronsaft og smør
  • Smak til med salt og pepper

 

Parmesanpoteter:

  • Mandelpoteter
  • Parmesan
  • Smør

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell potetene og kok dem møre
  • Hell av vannet og damp dem tørre
  • Trykk dem samen med en kniv eller gaffel (de skal ikke moses)
  • Tilsett 2 ss smør og bland inn
  • Grovriv 2 dl parmesanost og bland halvparten med potetene
  • Ha blandingen over i en ildfast form
  • Dryss resten av parmesanen over
  • Stek i ovnen i ca 20 minutter

 

Smørsaus

  • 150 gram kaldt smør
  • 4 sjalottløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 dl fiskefond + 1 dl appelsinjuice eller kraft og 1 dl appelsinjuice
  • 3 dl kremfløte
  • 1 eple, skrelt og hakket
  • salt

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret i en kaserolle
  • Tilsett løk, hvitløk og en klype salt
  • La det surre noen minutter
  • Tilsett fiskekraften og appelsinjuice
  • Kok opp og la det småkoke til det har kokt halvveis inn
  • Tilsett fløten og kok også inn til det er igjen halvparten
  • Ha i eplet og la det småkoke noen minutter til
  • Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør, må ikke koke etter dette

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.