Disse kakene kan du lage med den hvite fisken du ønsker; sei, hyse, lange el.l. Jeg valgte torsk fordi det var den eneste filéten de hadde i fiskedisken denne dagen. Det blir godt uansett hvilken fisk du bruker. Og hjemmelagde fiskekaker er jo så uendelig mye bedre enn de ferdigkjøpte, det synes i alle fall jeg. Ikke tar det lang tid heller, i alle fall ikke hvis du kjøper filét.
Oppskriften nedenfor holder til 2-3 personer.
Ingredienser:
- 6-700 gram hvit fiskefilét av torsk, sei. hyse eller det du måtte ønske
- 1/2 finhakket purre
- 1 egg
- saften av 1/2 lime
- muskat
- wasabi og sesamkrydder
- salt og sitronpepper
Fremgangsmåte
- Finhakk eller skrap fiskefiléten og ha over i en bolle
- finhakk purren
- pisk egget sammen
- Bland dette sammen i en bolle
- Smak til med krydder
- La stå i kjøleskapet en times tid så krydrene får satt seg
- Form fiskekaker i passende størrelse
- Stek i olje/ smør ved middels varme til de er ferdige
Smaker deilig kalde som pålegg også
Mangosalsa
- 1 mango i terninger
- 1 avocado i terninger
- 1 rød chili, finhakket
- litt hakket koriander (kan byttes ut med persille hvis du ikke liker koriander)
- salt og pepper
- litt hvitvinseddik
- litt olje
Serveres med en dressing av creme fraishe og yoghurt naturell som smakes til med urter og krydder