Vaktler i fløtesaus med flowersprout og ovnsbakte poteter

IMG 2911

Vaktler er noe av det beste jeg vet, men det er ikke akkurat hverdagsmat. I år hadde vi vaktler på nyttårsaften, noe vi har hatt flere ganger tidligere også. I år valgte jeg en ny tilberedningsmetode, jeg lot de trekke i viltsaus. Det ble helt nydelig, og denne tilberedningsmetoden skal jeg garantert bruke flere ganger.

Du lurer kanskje på hvor mange vaktler du må beregne per person? Min erfaring er at hvis vaktler er en del av en større meny med forrett, hovedrett, oster og dessert holder det med 1 per person, ellers må du beregne 2.

 

Ingredienser:

  • 4 vaktler
  • evt litt tyttebærsirup
  • Smør og olje tl bruning
  • champignon eller annen sopp
  • 1 løk i tynne skiver
  • 2 ss knust tørket skogsopp (kan utelates)
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk eller fløte
  • 1 boks seterrømme eller creme fraishe
  • 12 einerbær som du knuser i en morter
  • 4-5 skiver med gudbrandsdalsost
  • frisk timian
  • salt og pepper
  • ripsgele eller tyttebærsyltetøy, ca 2 ss
  • evt litt sukkerkulør
  • Jevning av 2 ss hvetemel utrørt i 1 dl kald melk

 

 Fremgangsmåte 

  • Salte og pepre vaktlene
  • Pensle dem evt med tyttebærsirup
IMG 2900
  • Legg dem i kjøleskapet 1-2 timer
  • Brun deretter vaktlene i smør og olje i en jerngryte til de får pen farge
IMG 2903
  • Legg dem til side
  • Brun løk og sopp i pannen og legg også til side
  • Ha melk og vann i gryten
  • Tilsett øvrige ingredienser (bortsett fra vaktler og løk/ soppblandingen)
  • Smak til og avpass med mer krydder, evt mer surt/søtt
  • Rør melet sammen med melken til det er helt uten klumper og ha i gryten
  • Tilsett evt litt sukkerkulør
  • Ha vaktlene tilbake i gryten og la de småkoke ca 45 minutter i sausen
IMG 2906

Servér retten med f.eks. flowersprout eller rosenkål, tyttebærsyltetøy og poteter etter ønske.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.