To berømte drinker – Americano og Negroni

IMG 2928

I dag er det lørdag så hvorfor ikke lage en coctail til kvelds i stedet for å drikke det obligatoriske glasset med vin? Jeg er ikke den som drikker coctails så ofte, men jeg er glad i en gin innimellom + selvsagt spritz og rabujito.

Coctails er veldig trendy for tiden og det popper opp coctailbarer «overalt», i alle fall i utlandet. Det er også blitt mer vanlig å drikke coctails ved siden av maten i stedet for vin eller øl. Coctails er jo vanligvis ganske alkoholsvake, så det er ikke noe man drikker for å bli «på en snurr».

Det er Helle Valebrokk som har fått meg interessert i coctails. Hun har skikkelig peiling og har mange flotte innlegg om dette på bloggen sin, Helles Kitchen. 

I det siste har jeg fått veldig sansen for Negroni  ,en drink som man tror oppstod i Firenze i 1919, på baren man i dag kjenner som Caffè Cavalli. Historien forteller at Grev Negroni spurte bartenderen om han ikke kunne lage favorittdrinken hans, Americano, sterkere ved å bytte ut sodaen med gin. Bartenderen gjorde som han ble bedt om og tilsatte også en appelsinskive. Drinken fikk navnet Negroni etter grev Negroni som var den første som fikk den servert.

Det finnes også andre historier om denne drinken, men de fleste ser på denne som mest troverdig. Uansett så ble negroni en stor suksess over hele verden, og er det til dags dato. Jeg elsker den, men gjør en liten endring i forhold til originaloppskriften; jeg tilsetter litt soda.

 

Negroni består av :

IMG 2930

3 cl rød vermuth (Martini Rosso)

3 cl Gin

3 cl Campari

Dette røres godt sammen og serveres med masse is og appelsinskive.

Serveres i Old Fashioned glass

 

Americano oppstod på Caffè Campari i Milano i 1860-årene. Drinken ble først kalt  “Milano-Torino” fordi campari kommer fra Milano og vermuthen fra Torino. Men på begynnelsen av 1900-tallet oppdaget man at mange amerikanere bestilte denne drinken når de var på bar. Som en hyllest til amerikanerne ga de derfor drinken navnet Americano.

Ellers er denne drinken kjent for at det var den første drinken James Bond bestilte i den første romanen av Ian Flemming; Casino Royale. Han drikker også et glass av den i filmen From a View to a Kill (Med døden i sikte)

 

Americano består av:

IMG 2932

3 cl Campari

3 cl rød vermuth (Martini Rosso)

Soda

Røres godt sammen og serveres med masse is og 1/2 sitronskive

Serveres i Highball glass

 

Så hvorfor ikke prøve, folkens. Jeg kan love at de smaker deilig 🙂

Skål

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.