Torsk er en av de beste fiskene jeg vet selv om jeg er veldig glad i andre fiskeslag også. I og med at jeg bruker torsk så ofte må jeg prøve å finne på nye måter å servere den på, så denne gangen ble den servert på en spicy salat med svarte bønner og med potetmos ved siden av. Det smakte nydelig , men det skal vel godt gjøres å få fersk torsk til å smake noe annet enn godt 🙂
Det går kjapt å lage retten også, det som tar mest tid er potetmosen hvis du ikke har ferdig kokte poteter da. Eller så kan du jo droppe potetene siden det er bønner i tilbehøret 🙂
Ingredienser:
- Torskefilét, beregn ca 200 gram per person
- salt, pepper og wasabi- sesamkrydder
- 1 pakke svarte bønner, go green
- 6 cherrytomater
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1 liten rød chili, finhakket
- 1 cm frisk ingefær, finhakket
- 3 hvitløkfedd, finhakket
- 2 ss god olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 1/2 dl vann
- 1 ts honning
Fremgangsmåte:
- Skyll bønnene i kaldt vann
- hakk cherrytomatene
- Bland alle grønnsakene til salaten i en bolle
- Bland olje, eddik, vann og honning og hell over bønnesalaten
- La stå på benken 15-20 minutter
- Finrens torskefiléten og del den i passe stykker
- Krydre filétene på begge sider med salt og pepper
- Ha olje og litt smør i en ildfast form og legg fiskestykkene oppi
- Bak fisken ved 200 grader i ca 10 minutter til den flaker seg
- Legg bønnesalaten på tallerkenen
- Legg deretter potetmos i midten
- Plassér fisken oppå