GT er ikke bare GT lenger

IMG_8915.JPG

Har du fått med deg den hotteste drinktrenden for tiden?  «Overalt» i Europa drikkes det nå Gin med ulike smakskombinasjoner, Gin er heller ikke bare gin, på enkelte barer har de opp mot 150 ulike gintyper og mange ulike tonictyper. Jeg ble først oppmerksom på denne trenden da jeg leste om det på Helles Kitchen og jeg ble nysgjerrig. Jeg drikker nemlig ikke drinker, dvs jeg drakk det ikke tidligere. Nå har jeg også startet.

Gindrinker er morsomt og spennende og det smaker utrolig godt. De skal ikke være sterke så det er ingen fare å drikke et par stykker. Man nipper også, man styrter dem ikke – så man har dem lenge.

Som nevnt begynner jeg også å bli hekta på dette og prøver meg fram med ulike gintyper, tonicer og tilsetninger. Dessverre finnes det ikke så mange gintyper her i landet, så jeg får kjøpe med fra utlandet. Tonic er det enda verre med, det er stort sett Schweppes som finnes i butikkene. På Vinmonopolet har de heldigvis småflasker med Fever Tree.

I London og Barcelona kan man finne ginbarer på hvert gatehjørne, og det dukker stadig opp ginbarer «overalt». På Ågot Lian i Trondheim fikk jeg f.eks. servert en nydelig Hendricks gin med Fever Tree og agurk og på Raus fikk jeg den servert med te. Nydelig rett og slett.

På Grünerløkka i Oslo er det nå åpnet en bar som har spesialisert seg på gindrinker, Chair Lounge Bar

Hos noen kan man si at gin nesten har blitt en besettelse, les denne artikkelen i Dagens Næringsliv

Ellers anbefaler jeg å ta en titt på Helles Kitchen, hun har skikkelig peiling på dette.

Det er kjempegøy å teste ulike kombinasjoner og i går gjorde vi nettopp det. Vi hadde 3 ulike gin; G’Vine, Bombay Sapphire og Gordons samt Schweppes og Fever Tree-tonic. Som smakstilsetninger hadde jeg bringebær som jeg delte i to, vannmelon i små kuler, agurk i små kuler og et par kvaster rosmarin.

IMG_8921.JPG

 

IMG_8920.JPG

 

IMG_8915.JPG

 

IMG_8928.jpg

Som dere ser på bildet la jeg smakstilsetningene i 4 ulike glass og helte over 2,5 cl gin. Satte glassene i kjøleskapet i ca 1 time for at ginen skulle trekke til seg smaken.

Ginen hadde også tatt farge fra bringebærene og fått en nydelig rosa farge, typisk damedrink kanskje?

IMG_7773.jpg

Nå er tiden kommet for å tilsette isbiter, 3-4 i hvert glass og så fylle opp med tonic. Voila, bare nyt.

IMG_8933.JPG

Når det gjelder glass så hevder ekspertene at drinkene helst skal serveres i tønneglass eller ballongglass, jeg sverger nok til ballongglassene fordi jeg rett og slett synes det er finest, rent smaksmessig aner jeg ikke.

Og hvilken smakstilsetning var den beste? Det er ikke lett å svare på for alle smakte nydelig, men melondrinken var den jeg likte minst. Ellers er det ikke tvil om at Fever Tree-tonic slår knock out på Schweppes, først og fremst fordi den ikke er så søt.

Hvilken gin som er best vet jeg heller ikke, jeg er altfor mye amatør, men jeg skal legge meg i hardtrening fremover 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.