Jeg fikk inspirasjon til å lage squashkaker da jeg så på 4-stjerners middag på TV. En av deltakerne laget forskjellige vegetariske tapas og squashkaker var blant disse. Nå er ikke mine squashkaker en kopi av de som ble servert i programmet, men det er en del likheter selvsagt.
Det jeg kan si om disse kakene er at de er helt nydelige, jeg forspiste meg igjen. Når jeg får noe som er så godt har jeg vanskelig for å begrense meg. Sammen med disse squashkakene serverte jeg en grønn salat og en saus med yoghurt, creme fraishe, lime og mynte.
For å få mere mat ut av denne retten passer det fint å servere ris ved siden av.
Ingredienser:
- 1 squash
- 1 rødløk, hakket
- 4-5 fedd hvitløk, hakket
- 1 liten, rød chili, hakket
- 1 vårløk, hakket
- 1/2 potte mynte, hakket
- 1 neve bladpersille
- salt, pepper
- 1 ts estragonkrydder
- 2 egg
- 1,5 ss speltmel (evt hvetemel)
- 3 ss revet parmesan
- 1 ts tabasco
- olivenolje
Fremgangsmåte:
- Grovriv squashen og legg den i et dørslag
- Dryss over ca 1 ss salt, sett til side og la væsken trekke ut
- Rens og hakk grønnsakene
- Surr det i olje til det er mykt
- Sett til side og avkjøl
- Bland speltmel og parmesan
- Visp eggene lett sammen og bland sammen med mel/ parmesan
- Bland i grønnsaksblandingen
- Tilsett tabasco, salt og pepper
- Press væsken ut av squashen og bland den sammen med det andre
- La dette hvile ca 5 minutter
- Varm olivenolje i pannen og stek ved middels varme
- Stek noen minutter til kakene får fin farge
NB! Når du skal steke kakene ta en spiseskje med blandingen og legg i pannen. Ikke form med hendene da blandingen er for bløt.