Viltgryter er noe av det beste som finnes av gryter synes jeg. Det mest besøkte innlegget på bloggen min er en elggryte, men den er mye mer tidkrevende å lage enn denne. Oppskriften på den finner du HER.
I denne reinsdyrgryten har jeg rett og slett brukt reinsdyrskav som er er relativt «billig» råvare når det gjelder vilt. Den er rask å lage og smaker helt nydelig den også.
- 1 pakke rein finnbiff, 400 gram
- 1 løk i tynne skiver
- 4 gulrøtter i skiver
- 1 boks seterrømme
- 2 dl vann
- 0,5 dl melk
- 1 ss hvetemel
- 10 einerbær, knust i morter
- 5 skiver brunost
- 1/4 squash i terninger
- 5 store champinjonger
- 1 ts knust, tørket sopp
- 1/2 pakke bacon i biter
- frisk timian
- frisk bladpersille
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Fres løken i litt smøt i en gryte til løken er myk og blank
- Sett den til side
- Brun kjøttet på sterk varme
- Tilsett den stekte løken, gulrøtter og vannet
- Kok opp og la det trekke i ca 15 minutter
- Rør ut hvetemelet i kald melk til det er uten klumper
- Tilsett dette i gryten
- Tilsett rømme og krydder og la det trekke i 5 minutter til sausen har tyknet
- Brun baconet på sterk varme til det blir sprøtt og sett til side
- Del champinjongen i skiver og brun i samme panne. Ha over i gryten
- Stek squashen og ha over i gryten
- Smak til med mer krydder
- Rett før servering tilsettes frisk bladpersille
- Ved servering drysses sprøstekt bacon over
Flowersprout
- Ha litt vann i kjelen sammen med salt og 1 ss smør
- Kok opp
- Tilsett flowersprouten og kok opp
- La det koke i 3 minutter
- Slå av vannet og ha tilbake i kjelen
- Tilsett 1 ss smør og la det smelte
- Ferdig
Ovnsstekte poteter
- Ha olivenolje i en ildfast form
- Bruk små delikatessepoteter, jeg brukte morenepoteter
- Ha dem i pannen sammen med små delikatesseløk
- Dryss salt, pepper og timian over
- Ringle over litt mer olivenolje
- La dette bake i oven ved 200 graer i ca 30 minutter
- Ta ut formen og tilsett 8-10 cherrytomater
- Sett tilbake i ovnen og bak videre i ca 5 minutter