Rødløksmarmelade er fast tilbehør til julematen her i huset, men det er ikke noe i veien for å bruke den ellers i året heller selvfølgelig. Den smaker nydelig til mange typer pålegg, til ost og flere middagsretter med kjøtt.
Denne oppskriften gir 1 middels stort glass. Et uåpnet glass holder seg flere måneder i kjøleskapet, men er glasset åpnet bør innholdet spises i løpet av 2-3 uker.
Ingredienser:
- 3 ss olivenolje
- 3 rødløk i tynne skiver
- 1 ts revet frisk ingefær
- spisskummin etter smak
- cajennepepper etter smak
- 2 ss hvitvin
- 1/2 dl balsamicoeddik
- 1 1/2 ts hvitt sukker
- 1 1/2 ts brunt sukker
Fremgangsmåte:
- Ha olivenolje og krydder i pannen og bland
- Skjær løken i tynne skiver og la den surre i oljen til den er blank og myk
- Tilsett hvitvin og balsamicoeddik og la det koke inn over svak varme
- Tilsett sukker og la det surre med til det er oppløst
- Smak evt til med mer sukker og krydder
- Ha marmeladen på et sterilisert syltetøyglass og sett på lokket umiddelbart
- Sett glasset på hodet til det er avkjølt
- Oppbevares i kjøleskapet