Jeg smakte dette brødet for første gang på caféen Lykkelige dager i Lillehammer og fikk oppskriften av innehaveren Sige. Etter dette har jeg bakt det mange ganger .
Om du ikke har prøvd steinalderbrød ennå så bør du virkelig gjøre det snart. Det er verdens enkleste brød, ikke skal det heves og ikke skal det eltes, det inneholder ikke hvetemel eller gjær og kan dermed spises av nesten alle. Og i tillegg er det altså helt nydelig på smak.
Ingredienser:
- 120 gram sesamfrø
- 120 gram linfrø
- 120 gram gresskarkjerner
- 120 gram solsikkekjerner
- 120 gram valnøtter
- 120 gram mandler, hele med skall
- 2 ts maldonsalt
- 6 økologiske egg
- 1 dl rapsolje
Rør alt dette sammen og stek ved ca 170 grader i 50 minutter
Husk å smøre formen godt, eller bruk bakepapir, før du setter brødet i ovnen
Avkjøl brødet på rist
Oppbevares i kjøleskap og kan gjerne fryses
Det holder seg i kjøleskapet i ca 1 uke.