Plomme- og eplechutney

 

IMG_8219

Denne chutneyen, eller i alle fall noe som ligner, har jeg funnet på nettet.  Denne utgaven av chutneyen stammer mest fra Enestaaende Mat som har mange bra oppskrifter på bloggen.

Jeg brukte røde plommer, men jeg regner med at du kan bruke akkurat de plommene du vil. Jeg har også lest at noen benytter pærer sammen med plommene, det er sikkert også godt.

Uansett så smaker denne chutneyen knallgodt og vi er langt nede i det første glasset allerede. Jeg har brukt den på brie, på Kraftkar og på leverpostei foreløpig. Jeg kan ikke se hva den ikke skulle passe sammen med egentlig. Dessuten smaker jo chutney alltid godt til indisk mat.

Ingredienser:

  • Ca 1 kilo plommer
  • 3 epler, ca 250 g
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 100 g rosiner
  • 400 g brunt sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl hvit- eller rødvinseddik (sherryeddik kan også brukes)

Fremgangsmåte:

  • Lag et kryss på toppen av hver plomme
  • Kok opp vann og ha plommene i vannet
  • La de ligge i vannet ca 30 sekunder før de løftes ut og legges i kaldt vann
  • Dra av skinnet og fjern steinene
  • Del så plommer og epler i biter og ha de over i en kjele
  • Tilsett løk, hvitløk, chili, rosiner, sukker og krydder
IMG 8211
  • Hell over eddiken
  • Kok opp under omrøring
  • Senk varmen slik at det småkoker videre på egenhånd til det tykner, ca 45 minutter (uten lokk)
  • Når chutneyen er ferdig helles den over på sterile glass
  • Oppbevares i kjøleskap

IMG 8212

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.