Torskefilét med ovnsbakte grønnsaker, kikerter og soyasmør

IMG 1979

Det er så deilig at det er «torsketid» igjen og at vi kan leke oss med forskjellig tilbehør til denne deilige fisken.

I denne oppskriften har jeg brukt forskjellige rotgrønnsaker som jeg hadde i kjøleskapet. Om du har tenkt å lage denne retten så husk at dette er  forslag, du kan i grunnen bruke de rotgrønnsakene du har lyst til. Det smaker deilig uansett 🙂

Soyasmøret bør du absolutt lage, det har en nydelig nøtteaktig og litt spicy smak som passer utmerket til denne retten.

 

Ingredienser:

  • Ca 500 g torskefilét
  • 5-6 poteter i terninger
  • 4-5 gulrøtter i terninger
  • 2 pastinakk i terninger
  • 1 rødløk i biter
  • 1 gulbete eller polkabete i terninger
  • 1 delikatesseløk
  • 2 vårløk i tynne ringer
  • 7-8 cherrytomater
  • 1 pakke kikerter
  • 1 rød chili, hakket
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • wasabi- og sesamekrydder
  • 3 ss smør
  • 2-3 ss soyasaus
  • 1 ss persille, finhakket

 

Fremgangsmåte:

  • Del opp poteter, gulrøtter, rødløk, pastinakk, bete og legg dem i et stort ildfast fat
  • Ringle over olivenolje
  • Krydre med salt og pepper
  • Stek ved 200 grader i ca 30-40 minutter
IMG 1970
  • Rør i grønnsakene noen ganger underveis
  • Ta ut formen etter ca 25 minutter
  • Fordel kikerter og resten av grønnsakene i formen
IMG 1971
  • Krydre fisken med wasabi- og sesamekrydder
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene
IMG 1973
  • La dette steke i ca 10 minutter til torsken såvidt faller fra hverandre

 

Soyasmør:

  • Smelt smør i en kjele og la det småputre ca 15 minutter
  • Fjern skummet som danner seg etterhvert
  • Smøret skal bli brunt
  • Bland sammen chili, 1 delikatesseløkløk og soyasaus i en bolle
  • Rett før servering blander du sammen smør og chiliblanding
  • Monter grønnsaker og fisk på tallerkenen og drypp smøret over
IMG 1975

 

Inspirasjon til denne retten har jeg fått fra Trines Matblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *