Det er så deilig at det er «torsketid» igjen og at vi kan leke oss med forskjellig tilbehør til denne deilige fisken.
I denne oppskriften har jeg brukt forskjellige rotgrønnsaker som jeg hadde i kjøleskapet. Om du har tenkt å lage denne retten så husk at dette er forslag, du kan i grunnen bruke de rotgrønnsakene du har lyst til. Det smaker deilig uansett 🙂
Soyasmøret bør du absolutt lage, det har en nydelig nøtteaktig og litt spicy smak som passer utmerket til denne retten.
Ingredienser:
- Ca 500 g torskefilét
- 5-6 poteter i terninger
- 4-5 gulrøtter i terninger
- 2 pastinakk i terninger
- 1 rødløk i biter
- 1 gulbete eller polkabete i terninger
- 1 delikatesseløk
- 2 vårløk i tynne ringer
- 7-8 cherrytomater
- 1 pakke kikerter
- 1 rød chili, hakket
- 4 hvitløkfedd, hakket
- Olivenolje
- Salt og pepper
- wasabi- og sesamekrydder
- 3 ss smør
- 2-3 ss soyasaus
- 1 ss persille, finhakket
Fremgangsmåte:
- Del opp poteter, gulrøtter, rødløk, pastinakk, bete og legg dem i et stort ildfast fat
- Ringle over olivenolje
- Krydre med salt og pepper
- Stek ved 200 grader i ca 30-40 minutter
- Rør i grønnsakene noen ganger underveis
- Ta ut formen etter ca 25 minutter
- Fordel kikerter og resten av grønnsakene i formen
- Krydre fisken med wasabi- og sesamekrydder
- Legg fiskestykkene over grønnsakene
- La dette steke i ca 10 minutter til torsken såvidt faller fra hverandre
Soyasmør:
- Smelt smør i en kjele og la det småputre ca 15 minutter
- Fjern skummet som danner seg etterhvert
- Smøret skal bli brunt
- Bland sammen chili, 1 delikatesseløkløk og soyasaus i en bolle
- Rett før servering blander du sammen smør og chiliblanding
- Monter grønnsaker og fisk på tallerkenen og drypp smøret over
Inspirasjon til denne retten har jeg fått fra Trines Matblogg