Vår kveld på Svinepels Pop-up

IMG 9725

Pop-up restauranter er noe relativt nytt på restaurantfronten rundt i verden, det er altså både kult og trendy. Menneskene som besøker en slik restaurant har en ting til felles, de er lidenskapelig opptatt av mat.

Men altså, hva er så en pop-up restaurant? Som navnet tilsier er det en restarant som popper opp, blir et par dager og forsvinner før den kanskje dukker opp igjen ved en senere anledning.

Maten forberedes vanligvis på et sted mens den siste finishen og bespisningen skjer i et annet lokale som kokkene vanligvis leier. Vår kveld fant sted i Kantina i bakgården i Københavngata 4, et veldig enkelt lokale som eies av Jan Vardøen. I lokalet er det to litt slitne langbord med plass til ca 20 personer totalt.  Man deler bord med kanskje noen kjente, men flest ukjente mennesker, og da vi var der tok det ca 5 sekunder før alle snakket med alle og lydnivået var relativt høyt for å si det mildt.

Pop-up restaurantene driver ingen markedsføring så for å kunne melde seg på må man kjenne noen som kjenner noen, eller ha lest om dem på en eller annen blogg eller evt på Facebbook og andre sosiale medier og deretter kontakte eierne og melde seg på.

Menyene på pop-up restaurantene er gjerne lang og satt sammen av en rekke forskjellige smakskombinasjoner. Svinepels baserer seg på økologiske, norske råvarer – i hovedsak vegetabilske med ulik konserverings- og tilberedningsmetode

Det var Even Rømo og Magnus Støre som startet Svinepels i 2014, og hittil har de hatt 4 pop-uper. Begge er selvlærte, og har et lidenskapelig forhold til mat. De driver også sitt eget cateringselskap, Catering Collective,  som tilbyr restaurantlignende opplevelser der du måtte ønske. Matfilosofien deres er inspirert av naturen og mest mulig rene råvarer, noe som gikk som en rød tråd gjennom alle rettene vi fikk servert.

Drikkemenyen var satt sammen av Moestue Grape Selection, men dessverre fikk jeg ikke med meg presentasjonen av det som ble servert i glassene siden jeg konsentrerte meg om maten.

IMG 9727

Magnus Støre

 

IMG 9729

Magnus orienterer om filosofien bak Svinepels

 

IMG 9753

IMG 9771

Prepping

 

IMG 9758

Praten går

 

IMG 9772

IMG 9786

IMG 9735

Her orienteres det om drikkevarene

 

Så over til menyen. Nedenfor kan du se de fleste av rettene, men dessverre er det en del som mangler. Jeg ble lovet menyen på mail, men det har jeg ikke fått. Så beskrivelsen nedenfor er mye basert på hukommelsen og notater. 🙂

 

1. rett: Hjemmelaget flatbrød av fermentert søtpotet med ville vekster, blant annet brennesle og strandkål

IMG 9731

 

2. rett: Gresskar med gresskarkjerner

IMG 9732

 

3. rett: Reinlav med  valnøttkrem og rødbet

IMG 9740

 

4.rett: Linfrøknekkebrød med Nyr og timian

IMG 9741

 

5. rett: Råkost med gulrot på flere måter, fermentert, rå, syltet og kandisert

IMG 9746

 

6. rett: Variasjon av gress med korn og ost

IMG 9747

 

7. rett: Kamskjell som i skogen, med maur og steinsopp

IMG 9756

IMG 9763

 

8.rett: Pasta av sellerirot kokt med østers. Seterost og eggeplomme

IMG 9765

 

9. rett: Kastansjesopp med løjrom

IMG 9768

IMG 9770

 

10. rett: Norsk hummer med fløte, knutekål og karse:

IMG 9773

 

11. rett: Lam med tilbehør:

IMG 2350

 

12. rett: Blåskjell fylt med røkt blomkål:

IMG 9776

 

13. rett: Saltgrøt kokt i gulrotkraft med fermentert gulrot:

IMG 9778

 

14. rett: Reinsdyr med forskjellige puréer

IMG 9782

 

15.rett: Grillet rødkål i 24 timer med solbærsaus

 

16.rett: Munkeby med honning og gjær

 

17. rett: Epleis på nyperosekjeks

IMG 9790

 

18.rett: Is av kraftkar tilberedt med nitrogen

Collage

 

19. rett: Kake

IMG 9799

 

Det var også et par desserter til.

Så hvordan var det å være med på et pop-up-event? Jeg vil si at det var både morsomt og interessant, mange hyggelige mennesker. Forklaringene til rettene var inspirerende og tankevekkende. Mange av smakene var deilige, andre likte jeg ikke så godt, men alt i alt vil jeg si at dette var et spennende måltid og en morsom opplevelse.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *