Pølsegryter er enkel og god mat synes jeg. Kjøttsuppe og lapskaus tar jo mye lenger tid å lage fordi kjøttet må koke lenger og helst skal man jo koke egen kraft også. Pølsegryte går på et blunk, det er i grunnen bare grønnsakene det tar litt tid å rense og skjære opp.
En bekjent av meg fortalte at man kan kjøpe ferdig oppdelte og frosne blandinger med rotgrønnsaker, og da tar det jo nesten ingen tid i det hele tatt å lage pølsegryte. Jeg vet ikke om smaken blir like god for jeg har aldri prøvd det.
Til denne pølsegryten brukte jeg:
- 8 dl vann
- grønnsaksbuljongterninger
- 1 stor løk
- 4 gulrøtter
- 6 middles store poteter
- 1 midels stor kålrot
- 1 middels stor sellerirot
- 1 middels stor pastinakk
- 2 stilker stangselleri
- 1 neve ferske urter (jeg brukte timian og rosmarin)
- salt og pepper
- 4 røkte kjøttpølser
- 1 pakke blandede bønner fra Go Green
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og buljong
- Del løken i skiver
- Del resten av grønnsakene i terninger
- Legg løk og grønnsaker i kjelen
- Kok til grønnsakene er nesten ferdigkokt
- Del pølsene i terninger og ha i gryten
- Tilsett bønnene
- Tilsett timian og evt andre urter
- Smak til med salt og pepper
- Serveres rykende varm med flatbrød eller godt brød