Da vi var en tur i Gdansk for en tid siden fikk jeg servert sitron- og limoncello-tiramisu på en retaurant. Jeg synes den smakte fantastisk og spurte om hvilke ingredienser den inneholdt, noe jeg også fikk svar på. Da jeg kom hjem igjen lette jeg på nettet og fant flere utgaver av denne desserten, her er en av dem som jeg har tilpasset litt.
Det er en lettvint og enkel dessert som smaker friskt og godt.
Limoncellosirup:
- 2,25 dl limoncello sitronlikør
- 2,25 liter vann
- 1 dl sukker
- 1,5 dl presset sitronsaft
Mascarponekrem:
- 2 dl kremfløte
- 1 dl melis
- 1 boks mascarponeost
- 150 gram lemoncurd (ferdigkjøpt eller lag selv)
- Fingerkjeks
Pynt:
- Mandelflak, lemoncurd og sitronmelisse
Fremgangsmåte:
- Varm opp ingrediensene til limoncellosirupen i en kjele til sukkeret smelter
- Ta kjelen av platen
- Pisk kremfløten stiv
- Tilsett sukker, lemoncurd og mascarpone og pisk sammen
- Drypp kjeksen i sirupen og legg i bunnen av serveringsskålen
- Legg på mascarponekrem
- Legg på et nytt lag med kjeks
- Fortsett slik til du når toppen av skålen
- La desserten stå et par timer i kjøleskapet før servering
- Pynt med lemoncurd, mandelflak og sitronmelisse