Jeg synes det er viktig å spise fisken når den er i sesong, og nå er det jo tid for torsk igjen. I måneder som inneholder bokstaven R kan man spise torsk, det kan være en grei huskeregel.
Jeg kan selvsagt ikke lage torsken på samme måte hver gang så derfor må jeg finne på selv, eller finne nye oppskrifter på nettet som jeg får inspirasjon fra.
Når det gjelder pestoen kan du lage den du liker best, eller kjøpe den ferdig på glass. I dette tilfellet brukte jeg en tomatpesto jeg hadde kjøpt i Italia.
Bønnesalaten tar utgangspunkt i en salat jeg også har brukt til entrecôte, den smaker deilig til fisk også
Retten ble i tillegg servert med potetmos og ovnsbakte cherrytomater og smakte nydelig.
Ingredienser 4 personer:
- Ca 800 gram torskefilet
- salt og pepper
- pesto etter ønske
- smør til steking
Fremgangsmåte:
- Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre med salt og sitronpepper
- Ha olivenolje i en ildfast form
- Legg torsken i formen
- Smør pesto på torskestykkene
- Bak fisken i ovnen ca 10 minutter
Bønnesalat:
- 2 ss olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 1/2 dl vann
- 1 rød chili uten frø, hakket
- 2-3 fedd hvitløk, hakket
- 1 løk, finhakket
- 3-4 ss frisk koriander, hakket
- 1 pakke hvite bønner, Go green
Fremgangsmåte:
- Skyll bønnene i kaldt vann og la de renne av
- Bland sammen de andre ingrediensene
- Bland forsiktig inn bønnene
Tomatene baker du i ovn i 5-6 minutter. Jeg er så glad i disse tomatene at jeg serverer dem til nesten alt.