Deilig eplemos

IMG 8844

Jeg liker å bruke sesongens råvarer og når det er tid for norske epler lager jeg bl.a. eplemos, eplekaker, eplecrumbles, tilslørte bondepiker og i grunnen det som er mulig å lage med epler. Det smaker så mye bedre enn det ferdigkjøpte, ikke minst for at de norske eplene er i en klasse for seg. Etter min mening finnes det ikke bedre epler enn de norske. Og selv om de blir både slitne og skrukkete når de blir liggende kan de fortsatt brukes til eplemos f.eks.

IMG 8837

IMG 8966

Denne eplemosen er enkel å lage og smaker kjempegodt. Jeg pleier å legge den i små frysebokser som jeg putter i fryseren + noen små glass for kjøleskapet. Eplemos kan ikke oppbevares så lenge, derfor bør man ikke bruke emballasje som rommer for mye.

 • 1,5 kg litt syrlige norske epler
 • 2,5 dl vann
 • 150-200 g sukker pr kg moste epler
 • Fjern kjernehusene og skrell eplene
 • Del dem i biter
 • Ha epler og vann i en kjele og varm langsomt opp
 • La eplene koke helt møre på svak varme, 20-30 minutter
 • Rør om av og til
 • Mos eplene, bruk gjerne en potetmoser
 • Smak mosen til med sukker
 • Avkjøl mosen
 • Fyll på glass eller i frysebokser og sett i fryseren
 • Om du ønsker kan du tilsette kanel i eplemosen

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *