Lykkelige dager på Lillehammer

IMG 2014

Midt i gågaten i Lillehammer finner man den koselige caféen Lykkelige dager. Navnet henspiller på romanen til Sigrid Undset som hun skrev mens hun bodde i USA  under krigen.

Men dette innlegget handler ikke om boken, men om det beste brødet jeg har smakt og den herlige caféen og den like herlige innehaveren Sige Amdal som har drevet caféen i snart 1 år.

IMG 2012

IMG 2011

På Lykkelige dager fokuserer de på hjemmelagde, sunne og delikate retter. De biodynamiske grønnsakene kommer fra Alm Østre som er en av de eldste biodynamiske gårdsbrukene i landet. De serverer også lekre kaker som selvsagt er hjemmebakt.

Jeg klarte ikke å gå derfra uten å hamstre litt snadder til hotellrommet. OMG, dette er fantastiske kaker! Skal du til Lillehammer så gå innom caféen og prøv. De har også økologisk kaffe du kan kose deg med.  Og har du mer lyst på te så har de en stor temeny.

IMG 2016

IMG 2017

Jeg ramlet tilfeldig inn på caféen til lunch fordi jeg liker å gå på denne typen caféer rett og slett. Gulrotsuppen jeg bestilte var nydelig, men steinalderbrødet jeg fikk ved siden av var helt fantastisk. Sige delte gladelig oppskriften med meg og jeg har bakt det mange ganger siden jeg smakte det for første gang. Det er faktisk det eneste brødet jeg spiser for tiden. Jeg har tillatelse til å publisere oppskriften på bloggen og du finner den HER.

IMG_2032

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *